Alfa Romeo Stelvio

De nieuwe Alfa Romeo Stelvio Veloce TI

Een simpele schets op zoek naar de perfecte SUV heeft geleid tot het ontstaan van de Stelvio. Met grensverleggende techniek heeft de Stelvio naam gemaakt als één van de meest dynamische SUV’s in zijn klasse. Dit resulteert in een combinatie van een uitzonderlijk prestatieniveau met de stijl en het rijplezier zoals alleen een Alfa Romeo kan bieden.

De Stelvio is ontworpen vanuit de traditionele Alfa Romeo-filosofie om enerverende rijprestaties te bieden vanuit mechanische perfectie. Dit heeft geleid tot een doordacht totaalconcept waarbij de toepassing van ultralichte materialen en een reeks gepatenteerde technische oplossingen de basis vormen van zijn toonaangevende sportieve rijeigenschappen. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de Alfa Chassis Domain Controller (CDC), de chassis-regelmodule die voortdurend de rijomstandigheden en het wegdek analyseert en zich daarop afstemt.

Motoren

De motoren van de Stelvio zijn geheel vervaardigd van aluminium en stuk voor stuk uitgerust met een turbocompressor. De 2,0-liter benzinemotor is beschikbaar met een vermogen van 200 pk/148 kW of 280 pk/206 kW en beide versies worden gecombineerd met Q4-vierwielaandrijving.

8-traps automatische transmissie

De standaard 8-traps automatische transmissie van ZF stemt de schakelkarakteristiek automatisch af op de geselecteerde en Alfa™ DNA-rijmodus: comfortabel en zuinig in de stand Advanced Efficiency, geraffineerd en soepel in de stand Natural en vlot en sportief in de stand Dynamic.

Alfa Link wielophanging

Zijn voortreffelijke wegligging en dynamische rijgedrag dankt de Alfa Romeo Stelvio voor een belangrijk deel aan de Alfa Link-wielophanging, die volledig is opgebouwd uit lichtgewicht aluminium componenten. Voor de voorwielophanging maakt dit systeem gebruik van dubbele draagarmen met semi-virtuele fuseelijn, die de voorwielen ook de meest uitdagende bochten perfect haaks op de weg houden. De achterwielen zijn opgehangen met behulp van een multilink-systeem met vier-en-halve draagarm.

 

 

Detail afbeelding

Inruilofferte aanvragen

Downloads Alfa Romeo Stelvio