Alfa Romeo Stelvio

Sinds zijn oprichting heeft Alfa Romeo voertuigen gecreëerd die de manier waarop we rijden en van onze auto’s houden hebben veranderd: unieke meesterwerken van design en techniek die door iedereen worden bewonderd en gekopieerd. Vandaag schrijft het bedrijf, na meer dan 106 jaar geschiedenis, een nieuw hoofdstuk.

Krachtige aluminium motoren die de beste acceleratie in hun klasse neerzetten, Q4-vierwielaandrijving, een perfecte 50/50-gewichtsverdeling en een aandrijfas van carbonvezel. De Stelvio combineert alle comfort en veelzijdigheid van een SUV met het ontembare sportieve karakter van een echte Alfa Romeo.

De eerste Alfa Romeo SUV Alfa Romeo Stelvio

Nu voor €59.450,-

ICONISCH DESIGN

Het iconische design van Alfa Romeo heeft een SUV mogelijk gemaakt, die stilistisch perfect aansluit bij de nieuwe Giulia. Het design is geïnspireerd door de geschiedenis van het merk en vormt een mooi evenwicht tussen elegantie en functionaliteit. Alles is om de techniek van de auto heen gebouwd, zoals een op maat gemaakt pak om het lichaam van een atleet. Elk detail is ontworpen om de aerodynamica te verbeteren en de prestaties van de Stelvio te benadrukken, zonder daarbij te overdrijven. Dat noemen we bij Alfa Romeo ‘de zinvolle schoonheid’.

VERFIJNDE TECHNOLOGIE

Alfa Romeo heeft de meest ambitieuze doelstellingen vooropgezet en introduceert een hele reeks van innovaties. Tegelijkertijd blijft het merk trouw aan zijn unieke filosofie van het creëren van wagens. Stelvio stelt een reeks hoogstaande technologische oplossingen voor zoals het Integrated Brake System (IBS), autonome noodremhulp (AEB) met voetgangerherkenning en een aandrijfas van carbonvezel.

UITGEBREIDE ERVARING AAN BOORD

Bij het ontwerp van de Stelvio heeft Alfa Romeo de rijpositie volledig herdacht: hoog, maar sportief. Aan boord wordt het rijplezier van Alfa Romeo gedeeld met alle passagiers. De architectuur van het interieur is eenvoudig, maar functioneel. Achterin biedt de Stelvio plaats aan drie passagiers. De bagageruimte met elektrisch bediende kofferklep heeft een volume van 525 liter, waarbij de achterbank handig kan worden neergeklapt om nog meer laadruimte te creëren.

ITALIAANS MEESTERWERK IN INNOVATIE

Voor zijn debuut is de Stelvio uitgerust met twee krachtige motoren, die opgebouwd zijn uit aluminium, waardoor ze lichter, sneller en milieuvriendelijker zijn. De 2.0 turbobenzinemotor is verkrijgbaar met 200 of 280 pk, terwijl de 2.2 turbodiesel verkrijgbaar is in 150, 180 en 210 pk. Alle motoren zijn beschikbaar met de Q4-vierwielaandrijving (uitgezonderd de 150 pk diesel) en een 8-traps automatische transmissie.

Downloads Alfa Romeo Stelvio