Citroën C5 X Hybrid

Elke dag elektrisch rijden en alleen de verbrandingsmotor gebruiken wanneer dat nodig is

De C5 X is is naast leverbaar met benzinemotoren ook verkrijgbaar als Plug-in Hybrid. Een veelzijdige aandrijflijn die net zo geschikt is voor de dagelijkse korte ritten als voor onverwachte lange ritten, en die u alle vrijheid biedt. De Nieuwe Citroën C5 x Hybrid staat voor moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class! Bovendien kunt u met de Nieuwe Citroën C5 X Hybrid profiteren van 50% korting op de motorrijtuigenbelasting.

Offerte of proefrit?

Wilt u de Citroën C5 x zelf ervaren? Kom dan langs bij één van onze Citroën showrooms voor een proefrit of vraag online een offerte en / of proefrit aan. U bent bij Motorhuis méér dan welkom.

Citroën C5 X Hybrid

De nieuwe C5 X is ook te verkrijgen in benzine variant. Voor meer informatie lees hier.

Inruilofferte aanvragen

Elektrische actieradius tot wel 55 km

De elektrische actieradius van de Nieuwe Citroën C5 X Hybrid is groot genoeg voor de meeste dagelijkse ritten. In de elektrische modus:

  • Beschikt u over een actieradius van 54 of 55 km (afhankelijk van de opties van de auto, deze waarden zijn ook afhankelijk van de gebruiksomstandigheden);
  • Kunt u geruisloos rijden tot een snelheid van 135 km/h;
  • Rijdt u milieuverantwoord met een CO2-uitstoot van 0 g/km.

Gedurende 8 jaar of tot 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket van de Nieuwe Citroën C5 X Hybrid gegarandeerd.

Het Ë-comfort van de plug-in Hybride

Mede door de gelaagde zijruiten voor en achter dringt nauwelijks enig geluid door in het interieur. Daardoor is het rij- en geluidscomfort in de Nieuwe Citroën C5 X van een ongeëvenaard niveau. Beide motoren werken samen om de auto soepel in beweging te brengen. De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt snel en werkt efficiënt. Het direct beschikbare koppel zorgt voor nog meer rijplezier.

Gemakkelijk op te laden

De nieuwe Citroën C5 X Hybrid kan heel eenvoudig worden opgeladen:

  • De laadkabels kunnen worden opgeborgen in een speciale opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte
  • Achter de klep van de laadaansluiting, in het linker achterspatbord van de auto, bevindt zich een controlelampje dat de status van het laadproces aangeeft. Het opladen kunt u ook op afstand volgen via de My Citroën-app
  • Als de auto in de Electric-modus rijdt, brandt een blauwe led aan de onderzijde van de binnenspiegel zodat van buitenaf goed te zien is dat de auto elektrisch rijdt
  • Via het touchscreen of de My Citroën-app kunt u het opladen van de auto programmeren om zo te kunnen profiteren van het dalurentarief.

Plug-in Hybride-aandrijflijn, automatische transmissie met 8 versnellingen

De veelzijdige Nieuwe Citroën C5 X Hybrid combineert dankzij de 81,2 kW sterke elektromotor alle voordelen van 100% elektrisch rijden tijdens de dagelijkse kortere ritten et de actieradius van de PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3-benzinemotor. Ook lange afstanden kunt u dus probleemloos afleggen.

De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt ongekend soepel en biedt veel rijplezier, mede dankzij het direct beschikbare koppel van 360 Nm.

4 rijmodi

Met de keuzeschakelaar op de middenconsole kunt u de rijmodus selecteren: Electric, Hybrid, Comfort of Sport. De aansturing van de Active Citroën Advanced Comfort®-vering past sich permanent aan de gekozen rijmodus aan.

  • Electric: De auto heeft een elektrische actieradius van tot wel 55 km, groot genoeg voor de meeste dagelijkse ritten. Kilometers die u aflegt zonder ook maar een druppel brandstof te verbruiken.
  • Hybrid: In deze modus wordt de aandrijving door de elektromotor en/of de verbrandingsmotor automatisch geregeld voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik
  • Comfort: Deze modus is gebaseerd op de Hybrid-modus, maar de vering is extra soepel dankzij de Active Citroën Advanced Comfort®-vering

 

Downloads Citroën C5 X Hybrid