Citroën C5 x

Durf, zelfverzekerd en hightech oplossingen voor een ultiem comfortabele reiservaring

De Nieuwe Citroën C5 X weet de elegantie van een Berline en de dynamiek van een stationwagon te combineren met de hoge zitpositie van een SUV. Bij deze auto wordt Comfort met hoofdletters geschreven dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma en het ruime interieur in lounge-stijl. De Nieuwe Citroën C5 X beschikt over de modernste technologieën die het autorijden vergemakkelijken, zoals semi-autonoom rijden en een nieuwe communicatie-interface van het 12 inch HD-touchscreen met spraakherkenning. De Nieuwe Citroën C5 X is leverbaar met een plug-in hybride-aandrijflijn met een benzinemotor. Aan u de keus!

Design C5 X, vooruitstrevend design

Het uiterlijk van de C5 X is uniek. Met zijn lange motorkap combineert hij de elegantie van een berline met de dynamische vormen van een stationwagon, een garantie voor een grote bagageruimte. En met zijn grote wielen biedt hij de inzittenden een prettig hoge zitpositie.

Offerte of proefrit?

Wilt u de Citroën C5 x zelf ervaren? Kom dan langs bij één van onze Citroën showrooms voor een proefrit of vraag online een offerte en / of proefrit aan. U bent bij Motorhuis méér dan welkom.

Citroën C5 X Hybrid

De nieuwe C5 X is ook te verkrijgen als plug-in Hybrid. Voor meer informatie lees hier.

Inruilofferte aanvragen

Hoge zitpositie voor optimaal zicht op de weg

Dankzij de grotere bodemvrijheid en de grote wielen met een diameter van 720 mm is de Nieuwe Citroën C5 X hoger dan een conventionele berline. Daardoor hebt u als bestuurder een uitstekend zicht op de weg, wat de veiligheid ten goede komt.

Lichtsignatuur, modern en hightech

De Nieuwe Citroën C5 X wordt zowel voor als achter gekenmerkt door de nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën die met de Nieuwe C4 werd geïntroduceerd. Hiermee is de auto direct als een Citroën herkenbaar. Deze hightech lichtsignatuur brandt zowel overdag als ‘s nachts en accentueert het bijzonder silhouet van de Nieuwe Citroën C5 X. Alle uitvoeringen zijn voorzien van led-koplampen.

Interieurambiances, een interieur dat bij u past

Net als elke andere Citroën biedt de Nieuwe C5 X de keuze uit meerdere originele en geraffineerde interieurambiancse zodat iedereen het interieur naar zijn smaak kan samenstellen. Naast de ingetogen standaardambiance met een grijze stoffen bekleding met sergeantstreep kunt u kiezen uit de volgende vijf interieurambiances:

  • Ambiance Urban Grey
  • Ambiance Metropolitan Grey
  • Ambiance Metropolitan Blue
  • Ambiance Hype Black
  • Ambiance Hype Adamantium

Active Citroën Advanced Comfort

Natuurlijk is de Nieuwe Citroën C5 X uitgerust met de voor het merk exclusieve Citroën Advanced Comfort®-vering. Deze vering biedt hetzelfde vliegend-tapijteffect als de iconische Citroëns uit het verleden. Grote en kleine oneffenheden, drempels, dwarsrichels in het wegdek: alles wordt even soepel genomen. Sensoren lezen als het warde de oneffenheden in het wegdek en geven hun informatie door aan een een computer die de vering in real time aanpast om de inzittenden een maximaal comfort te kunnen bieden. Naast de sensoren van het ESP gebruikt de actieve vering de wagenhoogtesensoren en de snelheidssensoren van de wielen om de carrosseriebewegingen en het rijtempo te analyseren. De elektronische aansturing van de vering zorgt voor een perfect comfort op rechte wegen door alle oneffenheden moeiteloos glad te strijken, maar ook voor een uitstekende wegligging in bochten.

Binnenruimte van de C5 x

Binnenruimte stond centraal bij de ontwikkeling van de Citroën C5 X. De Vorm van de comfortabele stoelen en het strak gelijnde dashboard zorgt voorin voor een aangename hoeveelheid ruimte. Elke passagier kan zich volledig ontspannen. Zo beschikken de achterpassagiers over beenruimte in overvloed. Bovendien profiteren ze van de breedte van het interieur en de royale hoofdruimte. Iedereen geniet van het ultieme comfort van deze echte reisauto.

Glazen schuif-/kanteldak

Het interieur is aangenaam licht dankzij ht grote glasoppervlak rondom, met extra zijruiten, en het grote glazen schuif-/kandeldak. Met het zonnescherm kunt u regelen hoeveel licht het interieur binnenkomt.

Grote bagageruimte

De Nieuwe Citroën C5 X heeft een grote bagageruimte die vergelijkbaar is met die van een stationwagon. Zo is de opening van de achterklep breed en rechthoekig, is de laaddrempel laag en zijn de wanden van de bagageruimte recht. En als de achterbank is neergeklapt, beschikt u over een vlakke laadvloer.

 

 

Downloads Citroën C5 X