Citroën (Ë)- C3 Aircross: ruim, comfortabel, als zevenzitter en al vanaf € 25.850

Citroën (Ë)- C3 Aircross: ruim, comfortabel, als zevenzitter en al vanaf € 25.850
  • Gloednieuwe Citroën (ë)-C3 Aircross op basis van het nieuwe Smart Car-platform. Robuuste SUV in de nieuwe assertieve designtaal van Citroën
  • Compact van buiten, ruim van binnen en bedoeld voor gezinnen en iedereen met een actieve levensstijl
  • Comfort verzekerd met Citroën Advanced Comfort®-vering, C-Zen Lounge-dashboard, Head-Up Display met nieuwste infotainment- en connectiviteitssystemen
  • Met een lengte van 4,39 meter biedt de C3 Aircross nu een royale ruimte voor tot zeven personen, een primeur in dit segment!
  • Hybride, volledig elektrische (uitsluitend met vijf zitplaatsen) én benzineversies
  • Elektrische Citroën ë-C3 Aircross al vanaf € 27.390

De gloednieuwe Citroën C3 Aircross deelt het Smart Car-platform met de nieuwe C3. De C3 Aircross deelt ook de nieuwe merkidentiteit en vormtaal met de C3, maar is wel aanzienlijk langer met zijn lengte van 4,39 meter. De vijfpersoons C3 Aircross biedt daardoor op de tweede zitrij de meeste ruimte in het B-SUV-segment. Bovendien is er een zevenpersoonsversie met een derde zitrij – een primeur in het B-SUV-segment.

Citroën voorziet de C3 Aircross van het C-Zen-Lounge®-concept, met Head-Up Display, een kleiner stuurwiel en nieuwe Citroën Advanced Comfort®-stoelen voor optimale ondersteuning. Het rijcomfort is hoog met de Citroën Advanced Comfort®-vering met dubbele, progressieve hydraulische “bump stops”, die Citroën voor het eerst en op alle versies monteert. Verder biedt de Citroën C3 Aircross uitgebreide assistentietechnologie met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en een 10,25-inch touchscreen.

De nieuwe C3 Aircross is er behalve met benzinemotor óók in geëlektrificeerde versies: een 100 kW (136 pk) sterke Hybrid 136 48V en een volledig elektrische versie. Van die laatste – met een actieradius van ruim 300 kilometer (in afwachting van typegoedkeuring) – is de batterij in slechts 26 minuten op te laden van 20 naar 80%. De -navigatie-app ë-ROUTES houdt in realtime rekening met veranderingen op de route. In 2025 verschijnt een versie met een actieradius van ruim 400 kilometer*.

Citroën produceert de C3 Aircross in zijn fabriek in het Slowaakse Trnava. De C3 Aircross is leverbaar vanaf € 25.850 en de ë-C3 Aircross vanaf € 27.390. De complete prijslijst van de ë-C3 Aircross maakt Citroën op korte termijn bekend. De prijslijst van de C3 Aircross met alle prijzen van de versies met benzinemotor en Hybrid motor, volgt op een later moment.

*Onder voorbehoud van definitieve typegoedkeuring

1 – GEZINS-SUV MET KRACHTIG, ASSERTIEF DESIGN

De Citroën C3 Aircross is net als de C3 gestileerd volgens de nieuwe designtaal van het merk. Met zijn lengte van 4,39 meter combineert het model nieuwe proporties met een nieuwe uitstraling. De gespierde SUV-carrosserie oogt stoer en assertief.

Boris Reinmoller, designmanager C3 Aircross, zegt: “We wilden de positie van de C3 Aircross in het SUV-segment versterken. Met het assertieve design oogt het model krachtig en gespierd. Met ruim 20 cm bodemvrijheid, de hoge zitpositie en subtiele lichtschakeringen in het ontwerp is de C3 Aircross een echte SUV.”.

VISUELE IDENTITEIT VAN CITROËN OPNIEUW GEÏNTERPRETEERD

Het front van de nieuwe Citroën C3 Aircross is voorzien van verticale kleurclips die klanten naar wens kunnen wisselen. Ook prijkt op de voorzijde het nieuwe Citroën-logo, dat Citroën in 2021 op de Oli-conceptauto onthulde en inmiddels ook op de ë-C3 en C3 toepast. Het design van de koplampen verwijst naar de driepunts-lichtsignatuur van de Oli. Het SUV-karakter komt tot uiting in de hoge, vlakke motorkap en de verticale lijnen van het front. De 1,79 meter brede C3 Aircross oogt extra breed door de gespierde spatborden en de grote wielen. De wielkastranden zijn geïnspireerd op het ontwerpconcept voor de ë-C3- en C3.

Van opzij is het design van de nieuwe C3 Aircross perfect in balans. Het 1,66 meter hoge, vlakke dak biedt royale ruimte voor alle inzittenden. De ruim 20 cm bodemvrijheid zorgt voor gemakkelijke toegang tot de hogere zitplaatsen. Op de achterzijde is, net als de bumper, voorzien van een aanpasbare kleurclip. De gespierde achterspatborden leiden het oog naar de kenmerkende achterlichten, die de stijl volgen van die van de Oli, ë-C3 en C3. De C-stijl versterkt de robuuste uitstraling van de C3 Aircross. Door de vloeiende overgang van de derde zijruit naar de achterklep lijkt het dak optisch te zweven. De brede achterklep – met dezelfde zwarte band met het nieuwe logo als het front – biedt riante toegang tot de bagageruimte met een lage tildrempel.

Reinmoller: “De nieuwe C3 Aircross oogt volwassener, als een echte SUV, met een vlakke motorkap en verticaal front. De proporties zijn in balans en zijn silhouet straalt  kracht uit. De C3 Aircross is veel méér dan een aangepaste gezinsauto, het is een consistent geheel.“

2 – COMPACTE, RUIME  SUV: TOT WEL ZEVEN ZITPLAATSEN

ANDERE VERHOUDINGEN, MEER RUIMTE EN GEBRUIKSGEMAK

De nieuwe Citroën C3 Aircross is 4,39 meter lang en biedt in de vijfpersoonsversie ongekend veel ruimte op de tweede zitrij én 460 liter bagageruimte. Hij is er ook als zevenzitter. Beide versies hebben dezelfde carrosserie en gelijke afmetingen. De wielbasis van 2,67 meter – de grootste in het segment – maakt buitengewoon brede achterportieren mogelijk. Die bieden dan ook uitstekende toegang tot de tweede zitrij en ook tot de derde zitrij in de zevenpersoonsversie.

Thierry Blanchard, productprojectmanager C3 Aircross, zegt: “Omdat we de nieuwe Citroën C3 Aircross hebben ontworpen om plaats te bieden aan zeven personen, komt de vijfpersoonsversie vanzelf aan de top in het segment als het gaat om ruimte op de tweede zitrij en bagageruimte.”

ZEVENZITSVERSIE: SLIM EN VEELZIJDIG

De zevenzitsversie van de C3 Aircross is uniek in het segment. De verticale achterzijde zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is voor de passagiers op de derde rij. De brede achterportieren en de gemakkelijk neerklapbare tweede zitrij (40:60) vergemakkelijken de toegang tot de derde zitrij. Die bestaat uit twee zitplaatsen met een 50:50 gedeeld neerklapbare rugleuning.

De C3 Aircross biedt op de tweede zitrij 25 mm meer elleboogruimte dan het gemiddelde in het segment. Ook op de derde zitrij is veel aandacht gegeven aan comfort met hoofd- en armsteunen, bekerhouders en een USB-aansluiting. Met alle stoelen in de zitpositie bedraagt de bagageruimte 40 liter en met de achterste twee zitplaatsen ingeklapt 330 liter.

VIJFZITSVERSIE: TOONAANGEVENDE RUIMTE

De tweede zitrij in de vijfzitsversie van de C3 Aircross staat 65 mm verder naar achter dan die in de zevenzitsversie. Daardoor is de knieruimte 80 mm groter dan het gemiddelde in dit segment. De rugleuning is verstelbaar over 65 mm, maar dat gaat niet ten koste van de bagageruimte van 460 liter – een van de grootste in het segment.

De bagageruimte is gemakkelijk toegankelijk en heeft een lage, vlakke drempel. De laadvloer is op twee niveaus verstelbaar, waarmee een volledig vlakke vloer is te creëren als beide delen van de rugleuning zijn neergeklapt. In deze configuratie is het laadvolume 1.600 liter.

3 – DIVERSE AANDRIJFLIJNEN
De Citroën C3 Aircross biedt keuze uit diverse aandrijflijnen. Het model is gebaseerd op het Smart Car-platform dat geschikt is voor verbrandingsmotoren, hybride en volledig elektrische aandrijflijnen.

DE HYBRIDE: MET GEËLEKTRIFICEERDE E-DCT TRANSMISSIE
De hybride C3 Aircross Hybrid 136 is voorzien van een automatische e-DCT-transmissie, gekoppeld aan een 1.2 PureTech-motor van de nieuwste generatie, die speciaal voor hybride toepassing is ontwikkeld. De 1.199 cm³ driecilindermotor – met een turbo met variabele geometrie – heeft een vermogen van 100 kW (136 pk). In de e-DCT-transmissie met dubbele koppeling is een elektromotor (21 kW/28 pk) geïntegreerd, die gevoed wordt door een 48-volt lithium-ion-batterij onder de vloer.

De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor om het brandstofverbruik en de CO2-emissie te beperken. De batterij wordt opgeladen tijdens remmen en gas los. Het is mogelijk om bij lagere snelheden volledig elektrisch te rijden. Daardoor bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot van de hybrideversie slechts 124 g/km*. Deze aandrijflijn is in zowel de vijf- als de zevenpersoon C3 Aircross beschikbaar.

De Citroën C3 Aircross is er ook met een turbobenzinemotor van 75 kW (100 pk). Deze 3-cilinder PureTech Turbo 100-motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak.

*Onder voorbehoud van definitieve typegoedkeuring

CITROËNS EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE COMPACTE SUV
De vijfzits ë-C3 Aircross is de eerste elektrische SUV van Citroën in het B-SUV-segment. Deze versie wordt aangedreven door een 83 kW (113 pk) elektromotor en heeft een lithium-ijzer-fosfaat-batterij met een capaciteit van 44 kWh. Deze techniek biedt een perfect compromis tussen prestaties (ruim 300 kilometer actieradius – onder voorbehoud van definitieve typegoedkeuring) en betaalbaarheid. De elektromotor en transmissie bieden een lineaire acceleratie met onmiddellijk beschikbaar koppel en een topsnelheid van 145 km/u. De batterij van de elektrische C3 Aircross is op te laden met de standaard meegeleverde Mode 3-kabel – zowel thuis als aan openbare laadpunten:

  • Standaard laden (AC, wisselstroom) van 20 tot 80% batterijcapaciteit: ongeveer 4 uur en 10 minuten bij een vermogen van 7 kW.
  • Standaard laden (AC) van 20 naar 80% batterijcapaciteit: ongeveer 2 uur en 50 minuten bij een vermogen van 11 kW.

Ook is snelladen (DC, gelijkstroom) aan een 100 kW-lader mogelijk: van 20 tot 80% batterijcapaciteit in slechts 26 minuten.

In 2025 verschijnt een versie met een grotere batterij, waarmee de actieradius ruim 400 kilometer bedraagt.

De e-ROUTES-app – ontwikkeld voor de elektrische auto’s van Citroën – maakt reizen plannen en de batterijlading in realtime volgen heel eenvoudig. De app helpt de reistijd te bekorten en wijst de beste oplaadstops aan. De app doet dat op basis van de actuele voertuiginformatie (vooral het laadniveau van de batterij), de verkeerssituatie en de status van de laadpunten langs de route.

4 – COMFORT EN GEMOEDSRUST

De verhoogde zitpositie en de grote bodemvrijheid maken in- en uitstappen gemakkelijk en zorgen voor uitstekend zicht. Voor comfort zorgen de Citroën Advanced Comfort®-vering, het C-Zen Lounge-concept – een helder dashboard gecombineerd met een nieuw head-updisplay – en de Citroën Advanced Comfort®-stoelen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®-VERING EN -STOELEN

De nieuwe C3 Aircross biedt het beste compromis tussen comfort en rijplezier – ongeacht of er één of zeven inzittenden zijn. Daarom is Citroën Advanced Comfort®-vering standaard voor alle versies. Dit innovatieve, gepatenteerde systeem garandeert een uniek comfort, ongeacht de ondergrond.

De Citroën Advanced Comfort®-vering zorgt voor optimaal contact tussen wielen en weg. Conventionele vering – niet meer in gebruik bij Citroën – omvat een veer, een schokdemper en een aanslagrubber aan de bovenkant van de schokdemper, die het samendrukken van de veer over de laatste centimeters opvangt. Het rubber beschermt de mechanische componenten van de auto, maar voert de energie niet volledig af.

De ingenieurs van Citroën hebben een nieuw veersysteem ontwikkeld. Dit systeem werkt met Progressive Hydraulic Cushions® voor een uniek gevoel van comfort. Deze progressieve hydraulische “bump stops” werken samen met de schokdempers en vering en vervangen de mechanische stops die doorgaans gebruikt worden. Het geprezen systeem werkt in twee stadia. Voor lichte (de)compressie regelen de veer en schokdemper samen verticale bewegingen, zonder hulp van de hydraulische stops. Bij grote impact werken de veer en schokdemper samen met de hydraulische stops om de carrosseriebewegingen geleidelijk af te remmen en schokken aan het einde van het veerbereik weg te nemen. In tegenstelling tot een mechanische stop die energie absorbeert en vervolgens een deel ervan als schok teruggeeft. Het voor Citroën zo belangrijke ‘zwevend tapijt’-effect is duidelijk voelbaar en verbetert de rijervaring in de C3 Aircross.

De nieuwe Citroën C3 Aircross is ook voorzien van nieuwe Advanced Comfort®-stoelen met 10 tot 15 mm extra schuim en bieden door hun ontwerp meer zijdelingse steun en comfort.

C-ZEN LOUNGE: EEN NIEUWE ARCHITECTUUR

Het moderne en complete dashboard van de Citroën C-Zen Lounge komt in de C3 Aircross optimaal tot zijn recht met nieuwe materialen en kleuren. Het dashboard – compleet met karakteristieke verticale ventilatieopeningen – is verdeeld in twee niveaus: technische elementen bovenaan en comfort onderaan. Het is bekleed met een speciale stof en aan beide zijden verfraaid met warme verlichting – het ‘Sofa Design’. In het bovenste deel zorgt de afwezigheid van knoppen en hendels voor een strak aanzien. Essentiële rij-informatie wordt slim in een nieuw head-updisplay geprojecteerd. Het kleine multifunctionele stuur is in hoogte en hoek verstelbaar. De informatiedisplay tegen de onderkant van de voorruit is een primeur voor een gezins-SUV. Deze innovatieve vinding elimineert de noodzaak van een dubbele display, de bestuurder ziet alle informatie die hij nodig heeft zonder zijn ogen van de weg te halen.

5 – VERBONDEN EN ZEER GOED UITGERUST

CONNECTED SUV

Elke Citroën C3 Aircross is – ongeacht de aandrijflijn – baanbrekend met zijn combinatie van design, ruimte, comfort en uitrusting. De C3 Aircross biedt een infotainmentsysteem en alle connectiviteit die klanten van dit type auto verwachten.

De C3 Aircross in You-uitvoering is voorzien van het Smartphone Station waarin een smartphone is te plaatsen. Dankzij draadloze NFC-technologie heeft de bestuurder toegang tot diensten op zijn smartphone. Hij kan die bedienen met gesproken opdrachten. Hij heeft ook toegang tot de radio, afspeellijsten en navigatie. Er zijn ook bedieningsknoppen op het stuur en met de Home-knop is snel terug te keren naar de startpagina van de app.

De Max-uitvoering is voorzien van een infotainmentsysteem met een centraal 10,25-inch kleurendisplay, dat iets naar de bestuurder gedraaid is. Virtuele snelkoppelingen bieden toegang tot de belangrijkste radio, navigatie-, telefoon-, app- en mediafuncties. Draadloze wifi maakt zorgt voor compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto. Er zijn twee USB-C-aansluitingen voorin en nog twee op de tweede zitrij. Draadloos opladen d.m.v. een 15 W oplaadmat voor een smartphone is geïntegreerd in de middenconsole.

EENVOUDIGER EN VEILIGER

De rijhulptechnologie verhoogt het comfort en de veiligheid. Niet alleen voor de bestuurder, maar voor alle inzittenden én voetgangers.

Active Safety Brake is een noodremsysteem dat letsel bij inzittenden, voetgangers en fietsers helpt beperken. Het werkt dag en nacht, vanaf een snelheid van 5 tot 135 km/u, de topsnelheid van de nieuwe C3 Aircross.

Active Lane Keeping Assist is een rijstrookassistent die de bestuurder helpt de juiste afstand tot de wegmarkeringen aan te houden. Vanaf 60 km/u grijpt het systeem in als de auto de rijstrook dreigt te verlaten.

Driver Alert signaleert afname van alertheid bij de bestuurder en waarschuwt met optische en geluidssignalen. Als een reactie uitblijft, volgt een langer geluidssignaal  en blijft de optische waarschuwing 10 seconden zichtbaar.

Verkeersbordherkenning leest de borden met de maximumsnelheid en geeft die weer in de HUD-display aan de onderkant van de voorruit. Het informeert de bestuurder als hij die limiet overschrijdt. Het intelligente systeem gebruikt ook informatie van het navigatiesysteem. Waarschuwingssignalen kunnen via het dashboard worden ge(de)activeerd.

Parkeersensoren voor en achter waarschuwen met geluids- en visuele indicaties voor eventuele obstakels,. De parkeersensoren achter zijn actief zodra de achteruitversnelling is ingeschakeld.

Dodehoekdetectie geeft met een verlicht pictogram in de achteruitkijkspiegels de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek aan. Het systeem werkt bij snelheden vanaf 30 km/u.

Achteruitrijcamera geeft zodra de achteruitversnelling is ingeschakeld, de situatie achter de auto weer op het hoofdscherm. De weergave bevat rasters in diverse kleuren om de bestuurder te helpen de afstand tussen zijn auto en obstakels te zien en waarschuwt voor mogelijke botsingen.

UITVOERINGEN EN UITRUSTING

De nieuwe C3 Aircross is er als vijfzitter met benzinemotor en met hybride én volledig elektrische aandrijving. De uiterlijk exact gelijke zevenzitter is er met benzinemotor en met hybride aandrijving. Er is te kiezen uit zes kleuren – Black Perla Nera, Mercury Grey, Elixir Red, Monte Carlo Blue, Polar White en Montana Green – gecombineerd met een wit of zwart dak (afhankelijk van de gekozen kleur). Personaliseren is verder mogelijk met de kleurclips in drie kleuren – afgestemd op de kleur van de auto. Citroën biedt de kleurclips als accessoire aan.

De ‘basisversie’ You van de C3 Aircross is al royaal uitgerust. Highlights in de standaarduitrusting zijn onder meer:

Citroën Advanced Comfort®-vering

Active Safety Brake

Active Lane Departure Warning System

Driver Attention Alert

Cruisecontrol met snelheidsbegrenzer

Smartphone Station

Citroën Head-up Display

Verkeersbordherkenning

Parkeersensoren achter

Elektrisch bedienbare zijruiten voor

Led-koplampen en -dagrijverlichting
 

De C3 Aircross Max-versie is (verder) voorzien van onder meer:

Lichtmetalen 17-inch Aragonite wielen

3D Connected-navigatie

Buitenspiegels met dodehoekdetectie

Parkeersensoren voor en achter

Achterlichten met 3D led-verlichting.


Terug naar overzicht

Nieuws

Stap extra voordelig in tijdens de Big days

Lees verder

Onze acties

Citroën Jumpy L2 2.0 BlueHDi nu met € 6.500,- korting

  • Van: €32.560,00
  • Voor: Voor €26.060,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen