Motorhuis levert 341 elektrische taxibussen aan Noot personenvervoer

Motorhuis levert 341 elektrische taxibussen aan Noot personenvervoer

In een tijdsbestek van iets meer dan een jaar heeft Motorhuis het wagenpark van Noot Personenvervoer uit Ede een enorme duurzaamheidsimpuls gegeven. Op 13 juli heeft Martijn Kersing, directeur van Noot, de laatste Citroën ë-Jumpy Combi van in totaal 341 taxibussen in ontvangst genomen. Met de levering van deze klimaatneutrale taxibussen versterkt Noot haar ecologische voetafdruk in het personenvervoer.

Motorhuis kijkt terug op een geslaagde samenwerking met misschien wel de meest duurzame personenvervoerder van Nederland. “Een enorm project waar ik ontzettend trots op ben, maar ook heel dankbaar dat we de mogelijkheid hebben gekregen van Noot om dit geweldige aantal 100%-elektrische bussen te mogen leveren! Het gaat om een mix van elektrische 9-persoonsvoertuigen van de merken Citroën en Opel”, aldus een opgewekte Lisanne van Straaten, accountmanager Business Sales bij Motorhuis.
Noot bouwt als personenvervoerder inmiddels verder aan het duurzaamste wagenpark van Nederland. Kersing kijkt terug op een geslaagde samenwerking met Motorhuis om het wagenpark van Noot nóg groener te maken. “Het wagenpark is iets waar we trots op zijn. We hebben een heel jong wagenpark. Noot is het meest vooruitstrevende bedrijf van Nederland als het gaat om waterstof en zeker met elektrisch. Bijna de helft van het wagenpark van zo’n 2.400 voertuigen is al zero-emissie, waarvan het overgrote deel 100% elektrisch en een deel op waterstof.

De elektrische taxibussen die we hebben ontvangen van Motorhuis zetten we o.a. in voor het leerlingen- en zorgververvoer in de regio’s Den Haag, Leiden en Zaanstad. Reizigers in deze regio’s zullen de komende jaren op comfortabele wijze en zonder lokale uitstoot naar hun gewenste bestemming worden vervoerd.”

Noot Personenvervoer is sinds de oprichting in de jaren ’80 van de vorige eeuw uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de personenvervoersmarkt. Het bedrijf biedt verschillende vervoersdiensten aan, waaronder regiotaxivervoer, leerlingenvervoer, werknemersvervoer en dagbestedingsvervoer. Dagelijks maken duizenden reizigers in heel Nederland gebruik van de diensten van Noot. Het bedrijf beschikt hiervoor over ruim 2.400 moderne en duurzame personenauto’s, taxi- en rolstoelbussen en touringcars.


Terug naar overzicht

Nieuws

Business Days

Lees verder

Onze acties

Citroën Jumpy L2 2.0 BlueHDi nu met € 6.500,- korting

  • Van: €32.560,00
  • Voor: Voor €26.060,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen