Wereldprimeur op Het Autosalon Brussel 2020

Citroën trapt 2020 af in stijl met een grote présence op het Autosalon van Brussel. In “La Maison Citroën” staan binnenkort drie primeurs te schitteren, samen met de overige modellen uit de brede line-up.

Groot nieuws

Het grootste nieuws in Brussel is de C5 Aircross SUV Hybrid, de nieuwe ë-Comfort Class Silent Urban Vehicle met geavanceerde plug-in hybrid-technologie. Citroën neemt ook twee Benelux-primeurs mee naar de Belgische hoofdstad: de Ami One Concept én de SpaceTourer The Citroënist Concept.

C5 Aircross SUV Hybrid – Nu te bestellen!

Met zijn emissievriendelijke en geraffineerde aandrijflijn legt de C5 Aircross SUV Hybrid, de eerste van een nieuwe lichting geëlektrificeerde Citroëns, de lat nóg hoger in zijn segment. De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid combineert een krachtige en schone, 180 pk sterke PureTech benzinemotor met een 80 kW sterke motor en de speciale ë-EAT8-transmissie. De elektromotor wordt gevoed door een 13,2 kWh sterke Li-lon batterij die het mogelijk maakt om tot 50 kilometer elektrisch te kunnen rijden. In hybridemodus heeft de voorwielaangedreven SUV de beschikking over een systeemvermogen van 225 pk en een maximumkoppel van 320 Nm.

Ami One: dé elektrische (deel)auto voor urban mobility

De Ami One Concept, die in Brussel zijn Benelux-debuut maakt, is een voorbode van een nieuwe elektrische (deel)auto die perfect geschikt is voor stedelijke mobiliteit. Deze auto laat zien hoe comfortabel en gebruiksvriendelijk ‘urban mobility’ kan zijn. Met zijn ultracompacte formaat is hij super wendbaar en vrijwel overal te parkeren. Gebruikers kunnen de (deel)auto met de smartphone ontgrendelen en door hem in de speciale houder te plaatsen, vindt automatisch een koppeling met de Ami Ons plaats. Apps worden dan in het blikveld van de bestuurder geprojecteerd en zijn via het display van de auto of met stemcommando’s te bedienen. Na het vergrendelen met de smartphone is de auto weer klaar voor een volgende gebruiker. Met zijn actieradius van 100 kilometer is de Ami One klaar voor intensief stadsgebruik.

SpaceTourer The Citroënist Concept

De derde primeur in Brussel is de SpaceTourer The Citroënist Concept. De naam van deze concept car zegt alles over zijn DNA. Het slimme ontwerp biedt veel ruimte voor passagiers én hun uitrusting. De SpaceTourer The Citroënist Concept is speciaal ontwikkeld voor een vrij en connected leven. Het camperconcept heeft een ruimtelijke interieurindeling en een ingenieus pop-up dak. De luxeueus afgewerkte cabine is onder meer voorzien van een praktische en volledig verbonden multmedia-unit met een groot beeldscherm. De sterke en zuinige BlueHDi-motor, die ook kan rijden op duurzame biodiesel zorgt op elk moment voor veel vermogen en trekkracht.

De SpaceTourer The Citroënist Concept heeft alles wat een avontuurlijke kampeerder zich maar kan wensen.


Terug naar overzicht

Nieuws

Electric Days

Lees verder

Onze acties

Citroën Ë-Jumpy L3 H1 nu met € 8.065,- korting

  • Van: €47.060,00
  • Voor: Voor €38.995,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen