Wie slim is, laadt thuis

Wie slim is, laadt thuis

Slimme particuliere rijders hebben hun nieuwe of gebruikte elektrische auto al besteld en de aanvraag voor de overheidssubsidie ingediend. Zodra de EV voor de deur staat, kan het genieten van fluisterstil, comfortabel en milieuvriendelijk elektrisch rijden beginnen. Hoe hoog de energiekosten uitvallen hebt u zelf in de hand. Organisaties als de consumentenbond en de ANWB zijn er in ieder geval duidelijk over: laden op zijn voordeligst doe je thuis.

Thuis je auto opladen

Er zijn 3 manieren waarop een accupakket van een elektrisch auto is te laden. Nieuwe energie opdoen kan niet alleen bij snellaadpunten, die vooral langs snelwegen zijn te vinden, maar ook bij de vele openbare laadpunten. Het mooie van een elektrische auto is ook dat hij gewoon thuis is te laden. Terwijl u op de bank zit op slaapt bijvoorbeeld. Er zijn daarbij verschillende manieren om van deze makkelijke én voordeligste laadmethode te kunnen profiteren.

Hoe werkt thuis laden

Iedereen met een eigen oprit, garage of carport kan een elektrische auto thuis opladen. Dat kan om te beginnen via een normaal stopcontact. Een standaard Mode 2 laadkabel geeft een vermogen van maximaal 1,8 kW door. Om een idee te geven: daarmee krijgt een Citroën ë-C4 in 9 uur een extra actieradius van 100 km. Maar het kan natuurlijk veel sneller. Met een voordelige easyWallbox, die simpelweg op een stopcontact wordt aangesloten (Plug&Play), is al een laadvermogen van 2,3 kW beschikbaar. Met hulp van een elektricien vlat dat zelfs te verhogen tot 7,4 kW. Via een Mode 3-éénfasekabel is de accu van een Citroën é-C4 dan in circa 7 uur en 30 minuten volledig te laden. De easywallbox houdt rekening met het stroomverbruik in het huis. Hij levert zijn maximale laadvermogen op momenten dat er geen andere grootverbruikers (ovens, magnetrons, airco’s) zijn ingeschakeld. Zo voorkomt de wallbox stroomstoringen.

Thuis zo snel mogelijk je auto opladen

En het kan nóg sneller. Thuis is ook een laadcapaciteit van 11 kW te realiseren. Dit verkort de laadtijd van 0-100% voor een ë-C4 in het gunstigste geval tot 4,5 uur. Daar is dan wel bijvoorbeeld de Connected Wallbox voor Citroën voor nodig. Om die aan te sluiten, dient er een driefasen aansluiting in huis te zijn. Citroën maakt de aanschaf en installatie van een Connected Wallbox eenvoudig. Motorhuis kan dit van A-Z verzorgen. De kosten voor aanschaf en installatie van een Connected Wallbox zijn door de relatief gunstige stroomtarieven thuis snel terugverdiend. En er zijn meer voordelen. Zo is het mogelijk om laadkosten met de werkgever en de fiscus te verrekenen. Ook fijn: het laadproces is via een handige app aan te sturen en het optioneel verkrijgbare slimme loadbalancing-systeem van de Connected Wallbox stemt de laadcapaciteit van de auto af op de energiebehoefte in huis. Zo wordt de accu altijd met de maximaal beschikbare power geladen.


Terug naar overzicht

Nieuws

Electric Days

Lees verder

Onze acties

Citroën Ë-Jumpy L3 H1 nu met € 8.065,- korting

  • Van: €47.060,00
  • Voor: Voor €38.995,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen