Datalek RDC

Waarschijnlijk heeft u uit de media vernomen dat door een datalek bij RDC de voertuig- en persoonsgegevens van miljoenen klanten van autobedrijven gelekt zijn. RDC is o.a. actief in databeheer namens autobedrijven.

Motorhuis gebruikt software van RDC

Ook wij maken gebruik van software van RDC. De kans is daarmee aanwezig dat de voertuig- en persoonsgegevens die u bij ons heeft achtergelaten, gelekt zijn via onze samenwerking met RDC. Wij hebben daarom inmiddels melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

RDC heeft een expert op het gebied van cybersecurity, de firma Fox-IT gevraagd te onderzoeken hoe de gegevens buiten ons beheer terecht zijn gekomen. Dat onderzoek is nog niet afgerond. Ook RDC heeft een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan.

Klacht indienen

Uiteraard heeft u als consument ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kunt u doen op de website van de autoriteit: Autoriteit-Persoongegevens-klacht-melden

Wij adviseren u extra alert te zijn op vragen via e-mail of telefoon door onbekende partijen die werkzaamheden aan uw auto willen uitvoeren en daarvoor willen langskomen op uw huisadres of u vragen de auto ergens langs te brengen: gaat u daar s.v.p. niet op in! 

Meer vragen over het datalek?

Wij begrijpen het als u vragen heeft. De meest gestelde vragen en antwoorden over het datalek zijn te vinden op de website van RDC. Staat uw vraag er niet bij, of wilt u liever een medewerker spreken, bel dan met de Servicedesk van RDC: 020-6445553. De servicedesk is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over privacy bij Motorhuis

Extra informatie over persoonsgegevens kunt u vinden op de pagina motorhuis.nl/privacy. Hier kunt u ook terecht om uw contactgegevens in te zien en uw voorkeuren aan te passen.

Nieuws

Overname Motorhuis Rotterdam

Lees verder

Onze acties

Opel Grandland X demo Business Edition Hybrid met € 7.502,- fiscaal voordeel/korting

  • Van: €42.465,00
  • Fiscaal voordeel/korting € 7.502,-
  • Voor: Voor €34.963,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen