Elektrisch


 

Motorhuis: hét adres voor elektrisch rijden

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: elektrisch rijden. Duurzaamheid, lage CO2-uitstoot en milieubewust bezig zijn, is voor iedereen steeds belangrijker. De ontwikkeling van volledig elektrische auto’s gaat vandaag de dag razendsnel en het aanbod van elektrische modellen wordt steeds groter. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat elektrische auto’s steeds voordeliger worden. Ook stijgt het aantal laadpalen in Nederland erg snel en gaat het opladen van de elektrische auto steeds sneller. Dit maakt elektrisch rijden toegankelijker voor iedereen, dus ook voor u.  

Bij Motorhuis hebben wij elektrisch rijden hoog in het vaandel staan. Hierdoor hebben wij veel kennis over en ervaring met dit onderwerp. 

 


Elektrisch rijden, iets voor u?

Overweegt u de overstap naar een volledig elektrische auto? Elektrisch rijden brengt veel voordelen met zich mee, maar ook een aantal veranderingen ten opzichte van de benzine of diesel auto waar u zo gewend aan bent. Bij Motorhuis vinden we het belangrijk dat u goed geïnformeerd en weloverwogen de beste keuze maakt. Kom langs en laat u informeren over de voordelen.


Daarom kiest u voor elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. Benieuwd naar welke voordelen elektrisch rijden voor u kan hebben? Bekijk ze hieronder.


Elektrisch rijden is voordeliger
Allereerst is de elektriciteit die in een elektrische auto gaat tot wel 50% goedkoper dan de benzine of diesel waar je een normale auto mee vol tankt. Daarnaast heeft u met een elektrische auto lage onderhoudskosten. In een elektrische auto zitten namelijk minder bewegende onderdelen dan in een normale benzine of diesel auto. Hierdoor is een elektrische auto minder onderhevig aan slijtage en dat bespaart behoorlijk op de onderhoudskosten. Als laatste ontvangen particulieren een subsidie van de overheid bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Deze subsidie varieert van € 2.000,- tot € 4.000,-. 

Elektrisch rijden is beter voor het milieu
Elektrisch rijden veroorzaak geen uitstoot van CO2. Hierdoor is rijden in een elektrische auto minder belastend voor het milieu en bent u dus duurzaam bezig. Daarnaast kunt u bij een elektrische auto kiezen voor zonnestroom en/of windstroom. Hierdoor is uw uitstoot per kilometer nihil. Elektrisch rijden is dus niet alleen beter voor u, maar ook voor volgende generaties. 

Meer comfort in een elektrische auto
Een ander groot voordeel van een elektrische auto is dat deze erg stil is doordat een elektromotor nauwelijks geluid maakt. Hierdoor heeft u geen last van motorgeluid en lijkt het alsof u zwevend naar u bestemming rijdt. Daarnaast heeft u met een elektrische auto altijd de beste parkeerplaats. Parkeerplaatsen met laadpalen hebben altijd de beste plekken. U hoeft dus nooit meer op zoek naar een goede parkeerplaats. 

 

Ontdek onze elektrische modellen


NIEUWE Opel Mokka-e

De nieuwe Mokka-e is robuust, uitdagend en 100% elektrisch. De volledig elektrische Mokka-e heeft toonaangevende eigenschappen, zoals een krachtige batterij en verbluffende prestaties.

Op een volledig opgeladen batterij heeft u in de nieuwe Mokka-e een actieradius tot 322 km. Toch tijd om op te laden? De Mokka-e kan snel en gemakkelijk worden opgeladen, zowel thuis als onderweg. In niet meer dan 30 minuten is de batterij weer tot 80% opgeladen. Dit geeft je ontzettend veel flexibiliteit, zodat je de Mokka-e zorgeloos kunt gebruiken voor korte én voor langere ritten. Ontdek de 100% elektrische Mokka-e hier. 

Ontdek de Opel Mokka-e

 

NIEUWE Opel Corsa-e

De nieuwe Corsa-e is 100% elektrisch rijden zonder compromissen. Van buiten een Opel Corsa, maar dan volledig elektrisch. Met deze innovatieve en compacte Corsa maakt Opel elektrisch rijden toegankelijk. 

Op een volledig opgeladen batterij heeft u in de nieuwe Corsa-e een actieradius tot 330 km. Zo komt u onbezorgd op uw bestemming aan. Weinig tijd om op te laden? Geen probleem. Met de snel opladen kunt u de nieuwe Corsa-e in een half uur tijd weer voor 260 km opladen. Ontdek de 100% elektrische Corsa-e hier. 


Ontdek de Opel Corsa-e

NIEUWE DS 3 CROSSBACK E-TENSE

De 100% elektrische SUV van DS onderscheidt zich van alle andere elektrische auto’s. Deze elektrische variant behoud het elegante en stoere karakter en identiteit van de DS 3 CROSSBACK en is daarmee een bijzondere verschijning.

Op een volle batterij rijdt u met de DS 3 CROSSBACK E-TENSE 320 km. Dit model biedt u volop rijplezier en comfort. In 30 minuten kunt u de DS 3 CROSSBACK E-TENSE voor 80% opladen. Opladen hoeft dus niet lang te duren. Rijd als een van de eersten in de nieuwe 100% elektrische SUV: DS 3 CROSSBACK E-TENSE.


Ontdek DS 3 CROSSBACK E-TENSE

 

NIEUWE Opel Ampera-e

De Opel Ampera-e doorbreekt het idee dat elektrisch rijden alleen mogelijk is voor korte ritjes. Dit ruime en luxe model van Opel heeft met een volle batterij een actieradius van maar liefst 423 km.

Hiermee biedt de Ampera-e u optimaal rijplezier zonder zorgen. Door zijn intelligente laadtechniek en korte laadtijd kunt u laden zoals u dat het beste uitkomt en bent u zo weer op weg. Ontdek hier de 100% elektrische Opel Ampera-e


Ontdek de Opel Ampera-e

Ook heeft Motorhuis verschillende plug-in hybride auto’s, namelijk de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid, Opel Grandland X Hybrid, Jeep Renegade 4xe, Jeep Compass 4xe, Fiat Panda Hybrid, Fiat 500 Cabrio Hybrid, Fiat 500 Hybrid en de DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4: plug-in hybride SUV.

Zakelijk elektrisch rijden?

Als u zakelijk een elektrische auto rijdt profiteert u ook van verschillende voordelen. Zo betaalt u slechts 8% bijtelling in plaats van de 22% op benzine of diesel auto’s. Daarnaast kunt u profiteren van de MIA (milieu-investeringsaftrek). Dit is een extra aftrekpost voor die een positief effect hebben op het milieu. Hieronder valt bijvoorbeeld een oplaadpunt op eigen terrein.

NIEUWE Opel Vivaro-e

De nieuwe Vivaro-e is 100% elektrisch en komt in twee varianten: een variant met 50 kWh-batterij en een actieradius van 200 kilometer en een variant met 75 kWh-batterij met een rijbereik van 300 kilometer.

Het grootste voordeel van een elektrische bedrijfswagen is dat u emissievrij onderweg bent en dus is de nieuwe Vivaro-e ook ideaal voor het verkeer in grote steden.


NIEUWE Citroën Ë-Jumpy

De volledig elektrische aangedreven variant van de Jumpy biedt klanten praktische mobiliteitsoplossingen voor de uitdagingen in stedelijk gebied, zoals een toenemend aantal milieuzones, maar ook buiten de stad dankzij een riante actieradius.

De ë-Jumpy biedt een nieuw niveau van comfort en gemoedsrust dankzij de actieradius die voldoende is voor de meeste dagelijkse ritten:

  • 230 km volgens de WLTP-cyclus voor de versie van 50 kWh-batterij
  • 330 km volgens de WLTP-cyclus voor de versie van 75 kWh-batterij
  • Veel comfort door het ontbreken van geluiden en trillingen in de aandrijving
  • Onbeperkt toegang tot milieuzones
  • Moeiteloze acceleratie en onmiddellijke reactie dankzij de elektromotor
  • Laadvermogen tot 1.275 kg
  • Maximum trekgewicht van 1.000 kg