De nieuwe Fiat 600e: elektrische comback van Fiat in het B-segment

De nieuwe Fiat 600e: elektrische comback van Fiat in het B-segment

FIAT gaat door op de weg van duurzame urban Mobility en presenteert in dat kader de nieuwe Fiat 600e. Het betekent een comeback in het B-segment met een B-SUV die uitblinkt in interieurruimte, actieradius en een hoge mate van Dolce Vita-gevoel. De Fiat 600e staat garant voor een rijbeleving waarin plezier en genieten voorop staan, voortbordurend op het karakter en de kenmerken van de succesvolle compacte gezinsauto van weleer: de iconische Fiat 600 uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De nieuwe Fiat 600e moet niet alleen in de stad uitblinken, maar ook daarbuiten. Een vertolker van Italiaanse stijl en duurzaamheid die binnen een lengte van 4,17 meter opvallend veel ruimte biedt voor vijf inzittenden, met de grootste bagageruimte voorin (frunk) in zijn klasse, toonaangevende veiligheidsvoorzieningen en een actieradius van meer dan 400km (WLTP gecombineerd) en meer dan 600 km (WLTP city). De orderboeken zijn per 5 juli 2023 geopend. In september komt de nieuwe Fiat 600e op de markt, te beginnen in Italië, in twee uitvoeringen: de 600e La Prima en de meer bereikbare (600e) RED. Medio 2024 volgt nog een nieuwe Fiat 600 hybrid.

Nieuwe Fiat 600e

De vijfdeurs carrosserie biedt opmerkelijk veel ruimte. Het interieur herbergt maar liefst 15 liter aan opbergruimtes voor persoonlijke spullen. Ze zijn te vinden in de centrale console tussen de voorstoelen – met een speciale cover en flexibele bekerhouders – in de portieren – met een speciale cover en flexibele bekerhouder – in de portieren en in het dashboard. De kofferbak biedt een inhoud van 360 liter.

Het lithium-ion accupakket met een capaciteit van 54 kWh maakt de forse actieradius mogelijk, waardoor de Fiat 600e ook geschikt is voor langere ritten buiten de stad of een weekendtrip. Met een DC-laadsnelheid tot 100 kW is de Fiat 600e in een half uur tot 80% op te laden aan een snellaadstation. Met de AC-boordlader van 11 kW duurt het opladen thuis of via een (semi-)publiek laadpunt minder dan zes uur. De elektromotor levert een vermogen van 115 kW (156 pk), goed voor een acceleratie van 0-100 km/h in 9,0 seconden. Om het rijkarakter naar wens in te stellen, heeft de bestuurder keuze uit de rijmodi Eco, Normal en Sport.


Terug naar overzicht

Nieuws

Festa del Colore

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen