Extra zuinige Fiat 500 en panda Hybrid in aantocht

Fiat start in februari met de verkoop van de Fiat 500 Hybrid. De Fiat Panda Hybrid arriveert een maand later. Beide modellen hebben een driecilinder benzinemotor met een ingebouwd elektromotortje waarmee het verbruik tot 30 procent daalt.

‘Mild hybrid’

De nieuwe Fiat 500 Hybrid en Fiat Panda Hybrid maken gebruik van de ‘mild hybrid-techniek’. Je kunt er niet 100 procent elektrisch mee rijden, maar de benzinemotor wordt wel geholpen door een ingebouwd elektromotortje.

Tijdens het remmen en vertragen fungeert de elektromotor als een generator en wordt energie opgeslagen in een kleine lithium-ion batterij. Die opgeslagen energie wordt vervolgens benut om extra kracht te leveren bij het accelereren. De motor levert een vermogen van 51KW (70 pk).

Het systeem zorgt er ook voor dat de benzinemotor direct wordt uitgeschakeld als je de versnellingsbak in z’n vrij zet bij snelheden onder de 30 km/u en in een fractie van een seconde weer inschakelt als je het koppelingspedaal intrapt.

Tot 30 procent minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik

Uiteindelijk is het ‘mild hybrid-systeem’ goed voor een brandstofbesparing van 20 tot 30 procent ten opzichte van de Fiat 500 en Panda met 69 pk sterke 1.2 benzinemotor. De officiële verbruiks- en CO2-cijfers laten nog even op zich wachten, evenals de prijzen.


Terug naar overzicht

Nieuws

Festa del colore, een kleurrijk festival met win-actie!

Lees verder

Onze acties

  • Van:
  • Voor:
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen