Fiat Tipo Hybrid en 500X Hybrid met best in class 48-Volttechnologie

Fiat Tipo Hybrid en 500X Hybrid met best in class 48-Volttechnologie

Met de komst van de nieuwe Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid die voorzien zijn van 48-Volt hybridetechnologie, is de hele Fiat line up geëlektrificeerd. Het geheim qua prestaties van de Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid zit ‘m in de synergie tussen de nieuwe generatie viercilinder 1,5 FireFly turbobenzinemotor -goed voor 130 pk en 240 Nm-, de 48-Volt, 15-kW e-motor, en de nieuwe 7 traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

De kracht van de FireFly wordt ondersteund door een BSG elektromotor die zorgt voor een stille, 100% elektrische start, en door de e-motor die het verbruik en rijgedrag verbeteren. De auto kan zelfs volledig elektrisch rijden, dus zonder dat de verbrandingsmotor aanstaat.

Het gemiddeld verbruik* in de stad is lager dan dat van de dieselvariant (WLTP):

  • 4,7 L/100 km tegen 5.0 L/100 voor de 1.6 diesel in de Fiat Tipo
  • 5,1 L/100 km tegen 5,4 L/100 km voor de 1.6 diesel in de Fiat 500X

De nieuwe 48-volt 1.5 T4 Hybrid motor is zelfs zuiniger dan de 1.3 T4 motor uit de Fiat 500X die hij vervangt; het verbruik en CO2 uitstoot zijn tot 11% lager (WLTP).
Het hybridesysteem is zo ontworpen dat bij het verminderen van snelheid en remmen de batterij wordt opgeladen (regeneratie). De voordelen van deze hybridetechnologie zijn direct merkbaar: lager verbruik, minder uitstoot en dankzij de soepelheid van de automatische transmissie en het reactievermogen van de stroomvoorziening, meer comfort en rijplezier.

De Hybride aandrijving heeft meerdere voordelen. Zo gaat starten 100% elektrisch zodat geen brandstof verspild wordt (e-launch). En kan dankzij de e-creeping-functie, zonder het gaspedaal in te drukken, volledig elektrisch gereden worden zoals je bijvoorbeeld doet tijdens file rijden (e-queueing). Ook kan volledig elektrisch worden geparkeerd. Zowel in eerste versnelling als in achteruit (e-parking).

Veilig rijden dankzij ADAS

De Fiat 500X Hybrid en Tipo Hybrid behoren tot de top in hun segment als het gaat om Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Zo kunnen we worden uitgerust met:

Attention Assist – waarschuwt als vermoeidheid bij de bestuurder wordt gedetecteerd. Het systeem geeft ook akoestische en visuele waarschuwingen en adviseert om een pauze te nemen

Autonomous Emergency Brake – waarschuwt voor een dreigende aanrijding met een ander voertuig en kan de auto volledig tot stilstand brengen om op die manier een aanrijding te (helpen) voorkomen.

Traffic Sign Recognition & Intelligent Speed Assist – herkent de maximum snelheid, geeft een signaal als deze overschreden wordt en geeft de bestuurder de mogelijkheid om de snelheid te verminderen tot de gedetecteerde limiet.

Lane Control – houdt de auto binnen de zichtbare, witte lijnen.

Adaptive High Beam – verzekert de bestuurder van maximaal zicht door automatisch het grote licht aan te doen wanneer er geen voor- of tegenliggers zijn.

Blind Spot Assist – houdt de dode hoeken van de auto in de gaten en meldt naderende oer


Terug naar overzicht

Nieuws

Festa del colore, een kleurrijk festival met win-actie!

Lees verder

Onze acties

  • Van:
  • Voor:
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen