Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4

De Tonale Plug0in Hybrid Q4 is de ultieme versie van de Alfa Romeo Tonale. Met deze versie betreedt Alfa Romeo de wereld van Elektrificatie, terwijl het rouw blijft aan het sportieve en puur Italiaanse DN dat het merk al sinds 1910 kenmerkt. Deze topversie is ook het begin van een nieuw hoofdstruk in de metamorfose van Alfa Romeo, want hij combineert maximale efficiency en sportiviteit: een gemiddeld CO2-emissie van 29-32 g/km, een 100% elektrische actieradius van 80 kilometer In stadsverkeer (wltp urban cycle) en een totale actieradius van ruim 600 kilometer.

De tonale Plug-in Hybrid Q4 is afgestemd op klanten die meer dan ooit hoogwaardige technologie, betrouwbaarheid, comfort en veiligheid verwachten van een sportieve auto – uiteraard als aanvulling op uitstekende prestaties. De Tonale Plug-in Hybrid Q4 laat de richting zien waarin Alfa Romeo zijn interpretatie van sportiviteit ontwikkelt. Bovendien is dit model dankzij de intereurruimte, het extra comfort, de stilte tijdens het rijden en de geringe emissie de ideale reisauto – alleen of met familie en vrienden – in de stad en op de lange afstanden.

De rijkwaliteiten van de Tonale Plug-in Hybrid Q4 zijn de beste in zijn klasse. Met de connectiviteit en de technologie aan boord is dit de meest hi-tech Alfa Romeo ooit. Kwaliteit en aandacht voor detail zijn gecombineerd met een dynamisch karakter en geven het begrip sportiviteit een nieuwe invulling. Het Alfa Romeo-logo op de Tonale Plug-in Hybrid Q4 is vernieuwd om het elektrificatieproces van het merk te accentueren. Met de elegante “electro-biscione” (de slang in het Alfa Romeo-logo) – gezeefdrukt op de zijruit van privacy glass linksachter – onderscheidt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 zich van de andere versies.

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 is een mijlpaal in Alfa Romeo’s ‘van zero naar zero’-proces. Alfa Romeo evolueert van nul geëlektrificeerde modellen begin 2022 naar een compleet gamma van volledig elektrische en emissievrije modellen in 2027. Door die ontwikkeling in slechts vijf jaar te voltooien, wordt Alfa Romeo wereldwijd het automerk dat het snelst carbon-neutraliteit bereikt.

Efficiency in dienst van het DNA van Alfa Romeo

De Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 biedt maximale efficiency en duurzaamheid, terwijl de geëlektrificeerde aandrijflijn is ontwikkeld met het karakter van het merk als uitgangspunt. Het 280 pk/206 kW sterke Plug-in Hybrid Q4-systeem biedt de beste combinatie van prestaties en batterijcapaciteit.

De geavanceerde hybride-aandrijflijn combineert een 180 pk/132 kW sterke 1,3-liter MultiAir viercilinder turbobenzinemotor die via een zestrapsautomaat de voorwielen aandrijft, met een elektromotor van 122 pk/90 kW en 250 Nm op de achteras. De 306 volt, 15,5 kWh lithium-ion batterij zorgt voor een elektrische actieradius van 80 kilometer in stadsverkeer en gecombineerd tot 69 kilometer, waarmee de Tonale Plug-in Hybrid Q4 een van de efficiëntste plug-in hybride SUV’s is.

Hij blinkt ook uit in duurzaamheid, met een gemiddelde CO2-emissie van slechts 29-32 g/km. Daarmee verlaagt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 de emissie van het gehele Tonale-gamma met 40%. Uiteraard is ook het brandstofverbruik laag: 1-3 – 1,4 l/100 km (WLTP). En met het oog op maximale efficiency is de batterij in minder dan 2,5 uur volledig op te laden dankzij de 7,4 kW boordlader.

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 combineert efficiency en duurzaamheid met superieure sportiviteit. Het systeemvermogen van 280 pk/206 kW plaatst hem aan de top van zijn segment: acceleratie 0-100 km/u in slechts 6,2 seconden, topsnelheid in elektrische modus 135 km/u en in hybridemodus 206 km/u. Het e-AWD-systeem versterkt de trekkracht voelbaar: doordat de volledige trekkracht van de elektromotor direct beschikbaar is, stuwen de achterwielen de auto vooruit zodra de bestuurder het gaspedaal induwt.

Nieuwe functies om efficiency verder te verhogen

De Alfa D.N.A.-selector in de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is het symbool van efficiënte sportiviteit. Hij brengt alle traditionele, sportieve elementen van Alfa Romeo samen in deze duurzame auto. De D.N.A.-functies zijn opnieuw ontwikkeld op basis van de specificaties van deze versie en verbeteren zowel de efficiency als de prestaties. Het is mogelijk om de Q4-aandrijving en de elektronische bediening te personaliseren, evenals de gevoeligheid van de bedieningselementen en de interactie van de motor en de transmissie – allemaal via één keuzescherm. Dit zorgt dat de bestuurder zijn aandacht op de weg kan houden en niet wordt afgeleid door allerlei knoppen te moeten bedienen.

De Dynamic-modus is bedoeld om het prestatievermogen van de auto tot het uiterste te benutten door middel van specifieke instellingen voor het gaspedaal, de transmissie en de stabiliteitssystemen, die zijn gecombineerd met een directere overbrenging van de besturing. In de Natural-modus schakelt de hybride-aandrijflijn over op vierwielaandrijving om de prestaties te optimaliseren. De verbrandingsmotor en de elektromotor werken optimaal samen om energie en brandstof te besparen zonder in te leveren op prestatievermogen. De Advance Efficiency-modus ten slotte is afgestemd op maximale energie-efficiency in de volledig elektrische modus. Dit is de ideale modus voor stadscentra, waarmee de auto onbeperkt toegang heeft tot milieuzones. Als de bestuurder het gaspedaal loslaat, schakelt de auto over naar de Sailing-modus. En bergaf houdt de nieuwe eCoasting Descent Control een constante snelheid van 50 km/h aan – die overigens is aan te passen met een aanraking van gas- of rempedaal.

De talrijke EV-functies van de Tonale Plug-in Hybrid Q4 zorgen voor een uiterst efficiënte en ontspannen rijervaring. De E-Save-functie maakt het mogelijk om de batterij op te laden terwijl de benzinemotor draait. Het regeneratieve remsysteem maakt het mogelijk om energie terug te winnen tijdens remmen en de energie op te slaan in de batterij. En door ten slotte E-Coasting te activeren, vindt het terugwinnen van energie zelfs plaats wanneer de bestuurder het rempedaal loslaat. De EV-functies zijn door de bestuurder te bedienen via de daarvoor bedoelde schermen in het dashboard.

Alfa Romeo’s kenmerkende rijdynamiek

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 biedt een veilig, comfortabel en plezierig rijgedrag. Daarbij zijn de wegligging, de rijdynamiek en het bedieningsgemak toonaangevend in zijn klasse. Speciale technische oplossingen versterken de sportiviteit van de Tonale en zorgen voor een unieke rijbeleving die volledig past in de traditie van Alfa Romeo. De Tonale Plug-in Hybrid Q4 biedt de extra veiligheid van vierwielaandrijving, waarbij de achterwielen worden aangedreven door een 122 pk/90 kW sterke elektromotor en de voorwielen door een 180 pk/132 kW sterke benzinemotor. Dat zorgt voor maximale stabiliteit, zowel op gladde wegen als off-road. De afzonderlijke aandrijfunits van dit innovatieve aandrijfsysteem zijn niet fysiek met elkaar gekoppeld; het Q4-systeem stemt ze ‘virtueel’ op elkaar af via de elektronica. Daardoor is de Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 lichter dan vergelijkbare hybride SUV’s en onderscheidt hij zich met zijn ongeëvenaarde weggedrag.

Superieure kwaliteit en comfort voor een premium rijervaring

Dankzij het superieure comfort, het ruimste interieur en de geringe emissies is de Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 de perfecte SUV voor zowel de stad als voor weekenduitjes. Het bijzonder ruime interieur is slim ingedeeld en bevat talrijke compartimenten voor spullen. De bagageruimte is vierkant van vorm, terwijl de achterklep handsfree is te openen en sluiten. Ook met zijn interieurruimte staat de Tonale aan de top van zijn klasse: vier volwassenen nemen comfortabel plaats in de 1,60 meter hoge auto. Tot slot zorgt de superieure kwaliteit van de gehele carrosseriestructuur dat nauwelijks vibraties en geluiden het interieur van de Tonale binnendringen. De afwezigheid van geluid van de elektrische aandrijving draagt bij aan de uitzonderlijk prettige en stille rijervaring. De verfijnde, fraaie materialen en afwerking en het complete aanbod van innovatieve en eenvoudig te gebruiken technologieën verhogen het comfort in de Tonale Plug-in Hybrid Q4 nog eens extra.

Het comfort wordt verder versterkt door de climate control met twee klimaatzones, de aangename sfeerverlichting, het verfijnde infotainmentsysteem, geventileerde en verwarmbare voorstoelen en de Harman Kardon-geluidsinstallatie met veertien speakers. Verder biedt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 de mogelijkheid om een smartphone draadloos op te laden via de pad die zich voor de transmissiehendel bevindt. Al deze voorzieningen zijn ontwikkeld om inzittenden het hoogste niveau van Italiaans comfort, verfijning en sfeer te bieden. En de Tonale Plug-in Hybrid Q4 is voorzien van de modernste oplossingen voor veilig rijden, zonder afbreuk te doen aan het rijplezier. Onder meer geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS) voor autonoom rijden op level 2, een HD-camera die 360o-beelden van de situatie rondom de auto weergeeft, Blind-Spot Detection en Rear Cross-Path Detection. De constructie en de productie van de carrosserie is van superieure kwaliteit, zodat de auto bij de Euro NCAP-crashtests is gewaardeerd met vijf sterren. Ten slotte maken de mogelijkheid van emissievrij rijden en de maximale actieradius van 600 kilometer de Tonale Plug-in Hybrid Q4 de ideale SUV voor de stad, voor lange reizen en als zakenauto.

Software en connectiviteit voor een eersteklas reiservaring

Software en connectiviteit van superieure kwaliteit dragen bij aan het rijplezier waarmee elke Alfa Romeo zich onderscheidt en zorgen voor een stabiele verbinding met de buitenwereld. De integratie van de sprekende Amazon Alexa-assistent is een van de opvallendste technologische innovaties in de auto, doordat die interactie met het systeem mogelijk maakt zonder dat de bestuurder daarvoor zijn handen van het stuur moet nemen. Het systeem wordt ook geactiveerd met een gesproken commando. Zo kan de bestuurder zich optimaal concentreren op het verkeer. Amazon Alexa kan de bestuurder ook continu op de hoogte houden van de status van de auto, zelfs vanuit huis – het biedt nuttige informatie over onder meer de laadstatus van de Tonale Plug-in Hybrid Q4.

Het nieuw ontwikkelde infotainmentsysteem behoort tot de standaarduitrusting en biedt functies en diensten die voortdurend worden geüpdatet via het te personaliseren Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met OTA (Over The Air) updates. Dankzij het HD-scherm van in totaal 22,5 inch – opgebouwd uit een volledig digitaal 12,3-inch beeldscherm en 10,25-inch touchscreen – en de beste human-machine interface in zijn klasse, biedt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 een eenvoudig te gebruiken, intuïtief te bedienen en overtuigende verbinding. Voor een smartphone-achtige gebruikservaring stelt de geavanceerde interface de bestuurder in staat om alle essentiële informatie in het oog te houden. Het scherm in de Tonale Plug-in Hybrid Q4 geeft actuele informatie weer. De kleur van de elektro-biscione onderin het rechterscherm bijvoorbeeld, verandert op basis van de status van de elektromotor (uit, aan, aan en opladen). Verder geeft het scherm allerlei informatie met betrekking tot stroom en opladen.

Er zijn vier nieuwe functies in de Tonale Plug-in Hybrid Q4, die de Alfa Connect Services uitbreiden:

  • Met E-control kan de bestuurder diverse EV-functies op afstand via de My Alfa Connect App bedienen – zoals het opladen van de batterij en de instellingen van de climate control.
  • Dynamic Range Mapping biedt bestuurders rust door de bestemmingen aan te geven die met de laadstatus van de batterij te bereiken zijn – zowel op het navigatiescherm als in de My Alfa Connect app.
  • Met de Charging Station Finder kan de klant zowel op het navigatiescherm als in de My Alfa Connect app zien waar het dichtstbijzijnde openbare laadpunt is.
  • My eCharge biedt via de My Alfa Connect-app rechtstreeks toegang tot Free2Move eSolutions-services om openbaar en privé opladen te beheren. Het is ook mogelijk om openbare laadstations te vinden, de laadmogelijkheden te controleren, te betalen, de laadgeschiedenis weer te geven, de eigen Wallbox te beheren om te beslissen hoeveel elektriciteit de klant gebruikt en zelfs het laden te versnellen, te vertragen, te stoppen en opnieuw te starten.

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 bouwt voort op het ecosystem van diensten van Alfa Romeo en biedt een complete, innovatieve customer journey: van de online aankoop tot een NFT-certificaat (Non-Fungible-Token). Alfa Romeo introduceerde de NFT-technologie met de Tonale en is de eerste autofabrikant die een digitaal NFT-certificaat aan zijn auto’s koppelt. Deze onderscheidende kant-en-klare en duurzame functie voor gegevensopslag buiten de auto illustreert de innovatiedrang van het merk. Concreet genereert de NFT op basis van de keuze van de klant een certificaat dat de identiteit en het onderhoud van de auto vastlegt, waarmee het NFT-certificaat de restwaarde ondersteunt. Het NFT-certificaat versterkt de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de verkoper en de auto op de tweedehandsmarkt en maakt de historie van de Tonale Plug-in Hybrid Q4 nog betrouwbaarder doordat het extra informatie bevat.

Het gamma en de speciale introductieversie

De Plug-in Hybrid Q4 is de topversie van het Tonale-gamma, dat is opgebouwd volgens de vereenvoudigde modellenstrategie van Alfa Romeo. Deze versie is leverbaar als Ti – voor een elegantere en onderscheidende uitstraling – en als Veloce – voor optimale prestaties en sportiviteit. Vanaf de introductie is de Tonale Plug-in Hybrid Q4 ook leverbaar als exclusieve Edizione Speciale. Behalve van een groot aantal technologische functies en connectiviteit is deze versie ook voorzien van speciale inserts op de titanium carrosserie, een speciale badge op de spatschermen, een zwarte Tonale-badge, 20-inch lichtmetalen wielen, metaalkleurige pedalen en rode Brembo-remklauwen.

Free2move eSolutions

De officiële oplader voor de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is Free2move eSolutions, een joint venture van Stellantis en NHOA, een wereldspeler in energieopslag, e-mobiliteit en snellaadinfrastructuur. De joint venture is opgericht om de metamorfose van Alfa Romeo te ondersteunen, de overgang naar elektrische mobiliteit te stimuleren en actief bij te dragen aan toegankelijke en schone mobiliteit met innovatieve producten en diensten op maat. Zoals de eSolutions Charging-app, die is ontworpen voor zowel klanten die de eerste stappen in eMobility zetten als voor hen die vaak openbaar opladen. Met eSolution Charging zijn meer dan 360.000 laadpunten in heel Europa beschikbaar, die met een paar simpele muisklikken zijn te vinden en te gebruiken. Een van de interessantste Free2move eSolutions-oplossingen is de eProWallbox – beschikbaar vanaf de introductie van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 – die meer flexibiliteit biedt op het gebied van functionaliteit en kosten. De eProWallbox past zich van 7,4 tot 22 kW aan op de energie- en laadsnelheidsbehoefte en is ideaal voor gebruik thuis, op het werk en bij openbare laadpunten. De berijder van de Tonale kan het opladen rechtstreeks vanaf zijn smartphones beheren. Het gebruik is alleen toegankelijk voor wie daarvoor toestemming heeft.

Prijzen Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4

De Alfa Romeo is al leverbaar vanaf 42.000 euro, inclusief belastingen en kosten rijklaar maken. In dit geval is de nieuwe SUV van Alfa Romeo uitgerust met een 130 pk sterke mild-hybride benzinemotor. De versie met 160 pk sterke mild-hybride aandrijflijn start bij 49.000 euro. De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 50.900 euro voor de extra rijk uitgeruste Edizione Speciale. Prijzen van de Super, Sprint, TI en Veloce maakt Alfa Romeo binnenkort bekend.

Via private lease is de plug-in hybride versie al te rijden voor 745 euro per maand (Super of Sprint) op basis van 10.000 kilometer per jaar en een looptijd van 60 maanden. De Edizione Special kost via private lease 789 euro per maand (10.000 km per jaar/60 maanden). Via operational lease is de Tonale al bereikbaar vanaf 699 euro per maand (exclusief BTW, op basis van 10.000 km per jaar/60 maanden). Voor de Edizione Speciale geldt een tarief van 769 euro.

Prijzen*

1.5T Hybrid 130 pk Super                                                         € 42.000

1.5T Hybrid 130 pk Sprint                                                         € 44.500

1.5T Hybrid 130 pk Edizione Speciale                                     € 44.500

1.5T Hybrid 160 pk TI                                                                € 49.000

1.5T Hybrid 160 pk Veloce                                                       € 51.500

Plug-in Hybrid Q4 280 pk Edizione Speciale                         € 50.900

* Alle vermelde prijzen op basis van 2023 BPM-tarieven.
 

Private Lease tarieven (10.000 km per jaar/60 maanden)

PHEV TI                                                                                         € 799

PHEV Veloce                                                                                € 835

PHEV Edizione Speciale                                                             € 789

130 Super                                                                                    € 745

130 Sprint                                                                                    € 745

160 TI                                                                                           € 799

160 Veloce                                                                                   € 835

Operational lease tarieven (10.000 km per jaar/60 maanden)

PHEV TI                                                                                        € 769

PHEV Veloce                                                                                € 799

PHEV Edizione Speciale                                                             € 769

130 Super                                                                                    € 699

130 Sprint                                                                                    € 715

160 TI                                                                                            € 765

160 Veloce                                                                                   € 795


Terug naar overzicht

Nieuws

Gloednieuwe elektrische SUV van Opel krijgt de naam Frontera

Lees verder

Onze acties

Opel Corsa-e 50-kWh Elegance met € 8.450,- korting

  • Van: €38.377,00
  • Uw korting € 8.450,-
  • Voor: Voor €29.927,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen