Nieuwe DS3: de kunst van verfijning

Nieuwe DS3: de kunst van verfijning
  • De nieuwe DS 3 is de opvolger van de DS 3 CROSSBACK, met een nieuw design en nieuwe technologie
  • De 100% elektrische versie, de nieuwe DS 3 E-TENSE, heeft een nieuwe aandrijflijn met een vermogen van 115 kW (156 pk), een nieuwe batterij van 54 kWh en een actieradius tot wel 404 km (volgens WLTP)
  • De nieuwe DS 3 wordt gebouwd in Poissy, nabij Parijs, met een elektrische aandrijflijn of verbrandingsmotor (Alleen benzine voor Nederland).

DS Automobiles presenteerde tijdens de meest recente Paris Fashion Week de nieuwe DS 3, die kort daarna zijn wereldpremière beleefde tijdens de Autosalon van Parijs. De DS 3 CROSSBACK gaat voortaan door het leven als de nieuwe DS 3 en vormt de benchmarkt in zijn segment op het gebied van design, technologie en elektrificatie.

De nieuwe DS 3 wordt gekenmerkt door een efficiënter en dynamische front en onderscheidt zich va de concurrentie door een aantrekkelijke range, slimme technologieën en een nieuwe combinatie van elektromotor en batterij voor de 100% elektrische versie.

VERLEIDINGSKRACHT: NIEUW FRONT, VERFIJNDE ACHTERZIJDE EN EXLUSIEVE KLEUREN

Met zijn unieke design oogt de nieuwe DS 3 zeer gedurfd. Het ontwerp vormt een perfecte balans tussen lijnenspel en volume, waarbij het front het meest in het oog springt. Die ontketent een nieuwe dynamiek en een gevoel van degelijkheid zonder in te boeten aan elegantie.

De disigntaal die zo typerend is voor het DS Automobiles-gamma tekent zich af in de nieuw ontworpen, bredere grille met glanzend zwarte of verchroomde diamantvormige details – afhankelijk avn de modelvariant. De voorzijde van de DS 3 kenmerkt zich door de DS Wings die subtiel de grille en de koplampen met elkaar verbinden.

De nieuwe LED-koplampen, standaard voor het hele gamma, zorgen voor een dynamischer design en geven de nieuwe DS 3 een scherpere look met de drie kenmerkende lichtmodules per koplamp. Als optie is er ook DS Matrix LED VISION met intelligente lichtbundelregeling automatische grootlicht voor maximaal comfort en veiligheid. De nieuwe dagrijverlichting bestaat, overeenkomst de nieuwste designtaal van DS Automobiles, uit twee LED-lijnen die verticaal aan weerszijden van de voorzijde zijn geplaatst voor een onderscheidend en breed voorkomen.

De nieuwe DS 3 vertolkt een stilistische en technische evolutie. De spoiler en grille zijn helemaal opnieuw ontworpen om de aerodynamische prestaties van de auto verder te optimaliseren. De vleugelprofielen die het onderste luchtinlaatrooster omlijsten, demonstreren deze nieuwe efficiëntie. De aandacht voro detail komt ook tot uiting in de afwerking van de badges op de grille en de motorkap en de toepassing van Clous de Paris-inzetstukken een een verscheidenheid aan kleuren, afhankelijk van het model.

Het zijaanzicht behoudt zijn onderscheidende kenmerken met een juiste balans tussen gedurfd design en technische expertise. Kenmerkend zijn de haaienvind-sculptuur op de flank, de verzonden deurgrepen en de voor het oog niet zichtbare raamafdichtingen aan de buitenzijde. Aan de achterzijde zijn de lichtunits en de achterklep met scherpere lijnen vormgegeven, terwijl de naam ‘DS AUTOMOBILES’ nu in gepolijst roetvrijstaal op de achterkant prijkt.

De wielen zijn opnieuw ontworpen voor nog meer efficiëntie. Deze zijn verkrijgbaar in 17-inch en 18-inch en er zijn verschillende designthema’s en kleuren. De 100% elektrische E-TENSE is verkrijgbaar met nieuwe 18-inch TOULOUSE-wielen met Tall & Narrow Class A+ banden.

Voor de nieuwe DS 3 is er keuze uit zeven carrosseriekleuren, metallic en parelmoer inclusief twee nieuwe parelmoerkleuren: Diva Red, een drielaagse kleur exclusief voor de nieuwe DS 3, en Lacquered Grey. Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black en Polar White maken het aanbod compleet, met de mogelijkheid om combinatie van twee kleuren te creëren met twee varianten voor het dak: Perla Nera Black of het nieuwe Carat Grey.


Terug naar overzicht

Nieuws

Kom langs van 25 t/m 29 mei voor de nieuwe Citroën Ë-C3

Lees verder

Onze acties

Citroën Jumpy L2 2.0 nu met € 6.500,- korting

  • Van: €32.560,00
  • Voor: Voor €26.060,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen