Meer dan welkom
Motorhuis

Citroën C5 Sedan

Milieulabel C
22% bijtelling

Citroen C5 review

De nieuwe Citroën C5 is een aantrekkelijke middenklasse sedan van de Franse autofabrikant en een geduchte concurrent van enkele grote namen in zijn segment. Middels een review van deze zakelijk zeer geschikte auto laat Motorhuis u graag lezen waarom de Citroën C5 ook voor u interessant kan zijn. Heeft u meer interesse in een stationwagon? Bekijk hier meer informatie over de Citroën C5 Tourer.

Ontwerp

Allereerst het doordachte ontwerp. De aerodynamische lijnen van het exterieur van de Citroën C5 geven het ontwerp een prestigieuze, tijdloze uitstraling. Uitgesproken koplampen benadrukken het sterke karakter van het model. Een sfeervol interieur met hoogwaardige materialen maken dat de C5 in het zakelijk segment een uiterst interessante auto is.  

Specificaties C5 sedan

Ook de specificaties van de Citroën C5 dragen bij aan de kwaliteit van deze auto. Zo biedt de auto u veel been- en laadruimte. Lees hieronder meer over enkele belangrijke specificaties van de Citroën C5.

Specificaties Citroën C5
 
Lengte
4,80 m
Breedte
1,86 m
Hoogte
1,45 m
Gewicht
1583 kg
Aantal uitvoeringen
5
Bagageruimte
439 L
Draaicirkel
11,7 m
Vanafprijs
€ 34.109,-

Beschikbare motoren

Citroën stelt de C5 beschikbaar met een breed aanbod van zuinige danwel sportieve motoren. De sedan is dan ook beschikbaar met een bijtelling vanaf 20%. Lees hier onder meer over de dieselmotoren waaruit u kunt kiezen.

Dieselmotoren

 • BlueHDi 150 S&S (25% bijtelling)
 • BlueHDi 180 EAT6 S&S (25% bijtelling)

Uitvoeringen C5

De Citroën C5 is zowel in sedan als Tourer versie beschikbaar met diverse uitrustingsniveaus. Welke dat zijn leest u hieronder, evenals de kenmerken features van de betreffende uitvoering.

C5 Collection Business

De Collection Business uitvoering is rijk uitgerust, hieronder leest u belangrijke kenmerken van de Collection Business uitvoering:

 • ABS (Anti Blokkeer Systeem)
 • BAS (Brake Assist System)
 • 17" lichtmetalen wielen "lonienne"diamantée Gris Anthra
 • EBD (Electronic Brakeforce Distribution)
 • Bandenspanningcontrolesysteem
 • Parkeersensoren vóór en achter met parkeersupport
 • Chromen exterieuraccenten
 • 7"Touchscreen Navigatie, Audio, USB en Bluetooth
 • en nog veel meer

Prijzen Citroen C5

Ongeacht het uitrustingsniveau, de Citroën C5 is een relatief aantrekkelijk geprijsde auto. Lees hieronder meer over de prijs van de Citroën C5 sedan. Klik hier voor meer informatie ten aanzien van de prijslijst van de C5 Tourer  of neem contact op met Motorhuis over bijvoorbeeld de beschikbare accessoires. 

Conclusie

De Citroën C5 is gezien zijn hoogwaardige kwaliteit een aangename verrassing. Voeg daar een scherpe vanafprijs van 34.720,- met rijke uitrusting aan toe en er ontstaat een verkooptopper binnen het segment van de luxere middenklassers. Benieuwd naar de nieuwe Citroën C5? Bekijk onze actuele voorraad of onze Citroën C5 occasions. Uiteraard kunt u ook eenvoudig online een offerte of meer informatie aanvragen.