Detail afbeelding

Opel Ampera-e

De nieuwe volledige elektrische auto van Opel de Ampera-e. Revolutionair met een actieradius van meer dan 500 kilometer. Angst voor een beperkte actieradius behoort met de nieuwe Opel Ampera-e tot het verleden. Volgens de NEDC kan de nieuwe Ampera-e 500 kilometer rijden zonder opnieuw op te laden. Deze innovatie maakt de nieuwe Opel Ampera-e het beste elektrische model binnen zijn segment.

Volop ruimte in de nieuwe Opel Ampera-e

Naast de indrukwekkende actieradius is de Ampera-e ook erg ruim. Het interieur biedt ruimte voor vijf personen en de bagageruimte (381 liter) is bovengemiddeld voor auto’s met een vergelijkbare lengte. Het batterijpakket dat samen met LG Chem is ontwikkeld is onder de vloer gemonteerd, hierdoor voelt de Ampera-e van binnen erg ruim. De accu bestaat uit 228 lithium-ion-cellen en heeft een capaciteit van maar liefst 60 kWh.

Ampera-e sportautoprestaties

De nieuwe Ampera-e heeft een vermogen van 204 pk en een maximumkoppel van 360 Nm.  Hierdoor sprint de nieuwe Opel Ampera-e van 0 naar 50 km/u in slechts 3,2 seconden. De tussen acceleratie van 80 naar 120 km/u vergt maar 4,5 seconden. De nieuwe Opel Ampera-e is begrensd op 150 km/u, dit ten gunste van de totale actieradius.

Privé lease v.a. €469,- p/m Opel Ampera-e

Nu voor €34.149,-

Slim energie terugwinnen

De nieuwe Ampera-e kan ook zijn eigen batterijpakket onderweg bijladen. De nieuwe Opel Ampera-e kan namelijk in de rijmodus ‘Drive’ kinetische energie opslaan als elektriciteit. De motor fungeert in deze rijmodus als generator wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt. In de rijmodus ‘Regen on Demand’ kan de bestuurder maximale energie terugwinnen door middel van een hendel achter het stuur. Het koppel van de nieuw Ampera-e elektromotor is zo hoog dat de bestuurder in normaal verkeer het rempedaal niet aan hoeft te raken om volledig tot stilstand te komen. De innovatieve rijmodus zorgen ervoor dat de range van de Ampera-e in de stad met 5% toeneemt ten opzichte van de normale modus.

Infotainment Opel Ampera-e

De nieuwe Opel Ampera-e is uitgerust met het nieuwste entertainmentsysteem IntelliLink en Opel OnStar. Dit systeem zorgt voor een eenvoudige integratie van digitale apparatuur en krachtige Wi-Fi hotspot. Dit alles is te bedienen via een ultrascherp 10.2” touchscreen.

De rijk uitgeruste Ampera-e Business+ is voor slechts € 34.149,- verkrijgbaar.

Downloads Opel Ampera-e