2022 was een jaar vol bekrongingen van Opel-modellen

2022 was een jaar vol bekrongingen van Opel-modellen

Onderscheidingen voor bijna alle modellen van Astra tot en met Zafira-e Life

  • ‘Astra-nomisch’ jaar voor Opel met onder meer het Gouden stuurwiel 2022 en talrijke ‘auto van het jaar’-titels voor de Astra
  • Innovatief aandrijvingsconcept van de Vivaro-e HYDROGEN bekroond met de veertigst “KS Energie- en milieuprijs’
  • Rocks-e onderscheiden met Autonis Award voor “Beste designvernieuwing van het jaar’ dankzij innovatieve visie p stadsmobiliteit
  • ‘Connected Car Award’ voor Crosscamp Flex, de camper van de toekomst op basis va Opel Zafira-e Life

2022 was een ‘Astra-nomisch’ jaar voor Opel. De modellen met de Blitz waren opnieuw populair bij zowel klanten als bij experts en vakjury’s. Dat blikt onder meer uit de verkoopsuccessen van bijvoorbeeld de Opel Corsa en de Opel Mokka-e. Een van de talloze andere onderscheidingen is het Gouden Stuurwiel 2022 voor de Opel Astra en Astra Sports Tourer. Al met al ontving in 2022 bijna elk model in het Opel-gamma minstens één onderscheiding.

“Vol emotie, geschikt voor dagelijks gebruik en bovenal geëlektrificeerd – dat is vandaag de dag normaal bij Opel”, zegt Florian Huettl, de CEO van Opel. “Modellen als de nieuwe Astra, Grandland en Mokka laten zien hoe we mensen inspireren met toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen. Dit is alleen mogelijk door te presteren als team, met als kers op de taart de erkenning van klanten en experts en de talrijke prijzen. Bedankt daarvoor!”.

Begin 2022 ontving Opel in Turkije de “The ONE’-prijs voor “Het personenautomerk met de beste reputatie van het jaar’. De betaalbare maar innovatieve Opel Corsa is al meer dan 40 jaar razend populair. In het Verenigd Koninkrijk, een belangrijk markt voor Opel, ontving de Corsa vorig jaar diverse onderscheidingen: hij werd uitgeroepen tot ‘Best Fleet Supermini’ door Fleet World (een magazine voor wagenparkbeheerders), ‘Used Small Car of het Year’ en ‘Used Car of the Year 2023’ in alle klassen door de autosite Carbuyer. De Opel Mokka werd ‘Small SUV of the Year 2022’ in Ierland en ontving de ‘Erin baker Award’ in het Verenigd Koningrijk (vernoemd naar een gerenommeerde journaliste van de Engelse Telegraph-kranten) voor de batterij-elektrische Mokka-e. Bovendien werd laatstgenoemde ook tot ‘Auto van het jaar 2022’ gekozen in Letland.

Gouden Stuurwiel voor Opel Astra: seriewinnaar opent nieuw tijdperk

In het najaar viel Opel opnieuw een grote eer te beurt toen de nieuwe Astra het Gouden Stuurwiel 2022 won. Opel-merkambassadeur Jürgen Klopp kon zijn waardering niet verbergen toen hij zijn eigen nieuwe Astra voor het eerst zag: “Wow, daar staat echt wat.”. De Astra en Astra Sports Tourer overtuigden zowel de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG als de jury van experts met zijn aantrekkelijke design, nieuwste technologieën en de plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwste generatie van de Astra versloeg de sterke concurrentie met de overwinning in de categorie ‘Beste auto tot € 50.000,-‘.

Opel viert een bijzondere reeks successen met de nieuwe Astra. Met het Gouden Stuurwiel 2022 heeft de fabrikant de prijs voor het eerst drie keer op rij gewonnen. In 2020 sleepte de Opel Corsa-e de prijs in de wacht en de Opel Mokka-e deed dat in 2021.

Maar daarmee is het nog niet gedaan. De onafhankelijke vakjury van de ‘German Car Awards’ heeft de nieuwe Astra ook verkozen tot ‘German Compact Car of the Year 2023’. En de Opel Astra Sports Tourer heft al de titel ‘Gezinsauto van het Jaar’ veroverd.

Ook de Opel Rocks-e maakt indruk op het publiek met zijn volledig nieuwe, elektrische benadering van stedelijke mobiliteit. De innovatieve lichte citycar voor twee personen brengt een frisse wind in zijn segment – met een stijl die in elk opzicht uitzonderlijk is. De lezers van het automagazine ‘Auto Motor und Sport’ verkozen de Rocks-e dan ook met een overweldigende meerderheid tot winnaar van de Autonis-Award: ‘Beste designvernieuwing van het Jaar’ in de categorie ‘Mini Cars’.

Ook de grotere modellen van Opel voegden trofeeën toe aan de prijzenkast van 2022. de lezers van AUTO BILD en COMPUTER BILD brachten onlangs hun stem uit en kenden de ‘Connected Car Award 2022’ toe aan de Crosscamp Flex, een elektrische camper op basis van de Opel Zafira-e Life. Verder draagt de best verkopende batterij-elektrisch Opel Vivaro-e winnaar van de titel ‘International Van of the Year 2021’ nu ook de titel ‘Irish Van of the Year 2022’. De innovatieve Opel Vivaro-e Hydrogen ontving in Duitsland de veertigste ‘KS Energie- en milieuprijs’.


Terug naar overzicht

Nieuws

Gloednieuwe elektrische SUV van Opel krijgt de naam Frontera

Lees verder

Onze acties

Opel Corsa-e 50-kWh Elegance met € 8.450,- korting

  • Van: €38.377,00
  • Uw korting € 8.450,-
  • Voor: Voor €29.927,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen