Opel Zafira-e Life binnenkort ook als Crosscamp Flex

Opel Zafira-e Life binnenkort ook als Crosscamp Flex
  • Caravan Salon 2022: Crosscamp Flex prototype van volledig elektrische camper
  • Lokaal emissievrij op reis: actieradius van 322 km (WLTP)
  • Zeer flexibel: volledige (keuken)uitrusting en slaapplaats voor vier personen
  • Gepland voor 203: batterij-elektrische Crosscamp-varianten maken aanbod compleet

De Opel Zafira-e Life is ideaal voor wie niet alleen ruimte en flexibiliteit zoekt, maar ook elektrisch wil rijden. Ook tijdens een weekendje eropuit of naar de camping.

De 75 kWh lithium-ion-batterij, die ruimtebesparend onder de vloer is geplaatst, maakt met een actieradius van 322 kilometer (WLTP)1 ook langere reizen mogelijk. Het opladen is net zo eenvoudig als het rijden, met behulp van een wallbox, snellader of een huishoudelijk stopcontact. Met 100 kW gelijkstroom (DC) is de batterij in zo’n 48 minuten voor 80 procent opgeladen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg stroom overblijft voor het rijden zorgt een extra 95 Ah batterij aan boord voor elektriciteit voor de verlichting, een koelbox en een USB-aansluiting voor het opladen van apparaten als smartphones en camera’s.

Typisch Crosscamp, typisch Opel: zeer flexibel en optimale veiligheid

Net als iedere andere camper van Crosscamp heeft de Crosscamp Flex alles aan boord wat tijdens een reis nodig is. De praktische uitrusting omvat voorstoelen die 180 graden kunnen draaien, een keukentje, een wasbak, een gasfornuis en inbouwkasten. Ook zijn er tanks voor drink- en afvalwater. De achterbank is eenvoudig om te bouwen tot een tweepersoonsbed en er zijn ook twee slaapplaatsen onder het hefdak. Zo biedt de Crosscamp Flex eenvoudig plaats aan vier personen.

Alle Crosscamp-varianten op basis van de Zafira-e Life zijn standaard voorzien van hetzelfde brede gamma van assistentiesystemen. Daartoe behoren onder meer Front Collision Alert, Emergency Braking, vermoeidheidsherkenning, Lane Keep Assist en verkeersbordenherkenning met semi-adaptieve cruisecontrol.

De volledig elektrische Crosscamp Flex vormt vanaf 2023 een aanvulling op de Crosscamp-modellen met dieselmotor. Verder zijn er plannen om de compacte elektrische camper ook te leveren als Crosscamp Lite.

1 Actieradius vastgesteld volgens WLTP-testmethode (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). De werkelijke actieradius is afhankelijk van dagelijkse omstandigheden en verschillende factoren, in het bijzonder persoonlijke rijstijl, gereden route, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airco en thermische voorconditionering.


Terug naar overzicht

Nieuws

Gloednieuwe elektrische SUV van Opel krijgt de naam Frontera

Lees verder

Onze acties

Opel Corsa-e 50-kWh Elegance met € 8.450,- korting

  • Van: €38.377,00
  • Uw korting € 8.450,-
  • Voor: Voor €29.927,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen