Vervang uw distributieriem en tank meteen even bij

Vervang uw distributieriem en tank meteen even bij

Distributieriem vervangen

 

De distributieriem in uw auto is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. Een distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem breekt stopt de motor van uw auto onmiddellijk en is er grote kans op kostbare schade. Wij adviseren u dan ook om uw distributieriem tijdig te laten vernieuwen, vaak is het daarbij verstandig om ook de waterpomp en spanrollen preventief te laten vervangen.

We draaien er niet omheen; dit is niet de goedkoopste reparatie maar wel een onvermijdelijke. U ontvangt nu een Tankcard t.w.v. € 15,- bij het vervangen van uw distributieriem dan rijdt u in ieder geval voordelig naar ons toe.

Neem gerust contact met ons op voor advies of voor het bereken van de kosten. Of maak direct online uw werkplaatsafspraak via de online planner.

 

Werkplaatsafspraak

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw auto te laten rijden. Het onderdeel is zo belangrijk dat het door monteurs vaak de Aorta van de motor wordt genoemd.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Het verschilt per model en motor wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van uw auto voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker, neem dan contact op met één van onze vestigingen.


Terug naar overzicht

Nieuws

Primeur nieuwe Opel Corsa

Lees verder

Onze acties

Opel Ampera-e nu met € 2.420,- korting

  • Van: €46.778,00
  • Uw korting € 2.420,-
  • Voor: Voor €44.358,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen