Alfa Romeo distributieriem vervangen

Alfa Romeo distributieriem vervangen

De distributieriem in uw Alfa Romeo is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. De distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem beschadigd of breekt dan kan flinke schade in de motor ontstaan.

Alle vestigingen Werkplaatsafspraak

Daarom wordt aangeraden om de Alfa Romeo distributieriem op tijd te vervangen. Loop geen risico op hoge schade en maak direct een afspraak!


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen de krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw Alfa Romeo te laten rijden.

Wanneer moet de Alfa Romeo distributieriem vervangen worden?

Doordat de distributieriem aan slijtage onderhevig is adviseert Alfa Romeo om de distributieriem periodiek te vervangen. Dit is om te voorkomen dat de distributieriem beschadigd of zelfs breekt, wat motorschade tot gevolg heeft. Daarom is het verstandig om de distributieriem preventief en volgens fabrieksvoorschriften te laten vervangen.

Het verschilt per model en motor wanneer een distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van uw Alfa Romeo voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker dan kunt u altijd contact opnemen met een Motorhuis vestiging.

Maak een afspraak

Geeft uw onderhoudsschema aan dat het tijd wordt om uw Alfa Romeo distributieriem te vervangen? Maak dan online een afspraak bij een vestiging in uw buurt. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken hoeveel het voor uw Alfa Romeo kost om een distributieriem te vervangen.

Alle vestigingen Werkplaatsafspraak


Terug naar overzicht

Nieuws

Totale leegverkoop Lammenschans

Lees verder

Onze acties

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo Sport nu met €2.000,- korting

  • Van: €36.616,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €34.616,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen