Citroën banden vervangen of verwisselen

Citroën banden vervangen of verwisselen

Welke banden zijn het meest geschikt voor mij?

Zomer- en winterbanden
De beste banden keuze voor u en uw auto is van veel factoren afhankelijk. De meest veilige optie is om bij temperaturen boven 7 graden op zomerbanden te rijden en bij lagere temperaturen op winterbanden te rijden. Dit is wel meteen de meest kostbare keuze. De banden moeten namelijk 2 keer per jaar gewisseld worden en de banden die u niet gebruikt moeten ook ergens opgeslagen worden.

All-season banden
Wellicht heeft u al eens gehoord van all-season banden. Een all-season band vormt een compromis tussen de zomerband en de winterband. Het is wel belangrijk om uw keuze goed te wegen. Wij willen u aan de hand van een aantal wetenswaardigheden graag helpen bij het maken van uw keuze.

De verschillen
Bij gelijke weersomstandigheden hebben de drie banden een verschillende remweg. Zo is de remweg op besneeuwd wegdek en bij een snelheid van 50 km/h van een winterband precies de helft korter dan de remweg van een zomerband. Een all-season band presteert in deze situatie aanzienlijk beter dan een zomerband. Hieruit blijkt dat het rijden op een zomerband in de winter gewoon geen verstandige keuze is. In de zomer is het verschil in remweg een stuk minder relevant. Echter, door het verschil in samenstelling van het rubber, zullen winterbanden een heel stuk sneller afslijten bij temperaturen boven de 7 graden. Bij een all-season band is er geen noemenswaardig verschil in de slijtage met een zomerband.

Altijd de juiste band voor een prima prijs

Wilt u meer weten over banden of heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze, neem daarom altijd eerst contact op met één van onze vestigingen.
Ook voor repareren, balanceren of vervangen van banden bent u bij Motorhuis aan het juiste adres. Wij kunnen alle soorten en maten banden leveren en monteren. Er is voor zo’n beetje elk budget een veilige oplossing te bedenken.

Neem contact met ons op

Offerte voor banden?
Heeft u nog geen winterbanden en wilt u een offerte voor winterbanden ontvangen, start dan een aanvraag. Ook voor all-eason banden en zomerbanden kunt u hier uw aanvraag starten.

Offerte voor banden Bandenwissel plannen

Adriaan legt uit hoe de banden gecontroleerd kunnen worden.

 


Terug naar overzicht

Nieuws

Business Days

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen