Citroën distributieriem vervangen

Citroën distributieriem vervangen

De distributieriem in uw Citroën is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. De distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem beschadigd of breekt dan kan flinke schade in de motor ontstaan. De distributieriem in uw auto is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. Daarom wordt aangeraden om de distributieriem op tijd te vervangen. Loop geen risico op grote schade en maak op tijd een afspraak!

Werkplaatsafspraak

 


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen de krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw Citroën te laten rijden.

Wanneer moet de Citroën distributieriem vervangen worden?

Doordat de distributieriem aan slijtage onderhevig is, adviseert Citroën om de distributieriem periodiek te vervangen. Dit is om te voorkomen dat de distributieriem beschadigd of zelfs breekt, wat motorschade tot gevolg heeft. Daarom is het verstandig om de distributieriem preventief en volgens fabrieksvoorschriften te laten vervangen.

Het verschilt per model en motor wanneer een distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van uw Citroën voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker, dan kunt u altijd contact opnemen met een Motorhuis vestiging.

Maak een afspraak

Geeft uw onderhoudsschema aan dat het tijd wordt om uw Citroën distributieriem te vervangen? Maak dan online een afspraak bij een vestiging in uw buurt. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken hoeveel het voor uw Citroën kost om een distributieriem te vervangen.

Alle vestigingen Werkplaatsafspraak


Terug naar overzicht

Nieuws

Fiat professional pro days

Lees verder

Onze acties

Opel Corsa-e 50-kWh Elegance met € 8.450,- korting

  • Van: €38.377,00
  • Uw korting € 8.450,-
  • Voor: Voor €29.927,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen