Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

De distributieriem in uw auto is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. De distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem beschadigd of breekt dan kan flinke schade in de motor ontstaan. Daarom wordt aangeraden om de distributieriem op tijd te vervangen. Loop geen risico op grote schade en maak op tijd een afspraak!

Offerte aanvragen Werkplaatsafspraak

 


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen de krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw auto te laten rijden.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Doordat de distributieriem aan slijtage onderhevig is adviseert de fabrikant van de auto om de distributieriem periodiek te vervangen. Dit is om te voorkomen dat de distributieriem beschadigd of zelfs breekt, wat motorschade tot gevolg heeft. Daarom is het verstandig om de distributieriem preventief en volgens fabrieksvoorschriften te laten vervangen.

Het verschilt per merk, model en motor wanneer een distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker dan kunt u altijd contact opnemen met een Motorhuis vestiging.

Wat is het verschil tussen een distributieriem en distributieketting

Uw auto heeft een distributieriem of een distributieketting. Beide hebben dezelfde functie maar hebben verschillende eigenschappen. De distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking. De distributieketting is gemaakt van gehard staal en is in principe onderhoudsvrij. De distributieriem dient uw periodiek te vervangen, de distributieketting daar in tegen hoeft vrijwel nooit vervangen te worden. Aan de buitenkant van de motor kunt u niet zien of de distributieriem of -ketting vervangen dient te worden. U kan dit op basis van het aantal gereden kilometers en ouderdom van de distributieriem zien in het instructieboekje van uw auto. U kan uiteraard ook contact met Motorhuis om te controleren of de distributieriem vervangen dient te worden.

Wat kost het vervangen van een distributieriem?

De kosten voor het vervangen van de distributieriem verschillen per merk en model. Zo kan u bij Motorhuis de distributieriem van uw Opel of Citroën al laten vervangen vanaf €199,-. Rijdt u een ander merk? Geen probleem, neem contact met ons op om voor een scherpe prijs de distributieriem van uw auto te laten vervangen.

Maak een afspraak

Geeft uw onderhoudsschema aan dat het tijd wordt om uw distributieriem te vervangen? Maak dan online een afspraak bij een vestiging in uw buurt. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken hoeveel het voor uw auto kost om een distributieriem te vervangen.

Offerte aanvragen Werkplaatsafspraak


Terug naar overzicht

Nieuws

Business Days

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen