Jeep accu controle

Jeep accu controle

5 Tips om problemen met de accu te voorkomen

De accu van een auto gaat helaas geen leven lang mee. De gemiddelde levensduur van een accu ligt tussen de 4 en 5 jaar. De levensduur is sterk afhankelijk van de wijze waarop de auto gebruikt wordt. Om de levensduur te verlengen en op die manier de betrouwbaarheid te vergroten hebben wij vijf tips.

Tip 1. Laat de accu testen
Vooral in de wintermaanden krijgen de accu’s het zwaar te verduren. Dat is de reden dat in deze periode de meeste auto accu’s vervangen worden. Het is daarom verstandig om de accu van uw auto in de herfst te laten controleren. Maak hiervoor een afspraak in onze werkplaats.

Tip 2. Onderhoud de accu
Bij een vervuilde accu kan lekstroom tussen de polen ontstaan. Het is daarom zaak dat de accu goed schoongehouden wordt. Het goed schoon en droog houden van de accu verlengt bovendien de levensduur, die gemiddeld zo’n 4 tot 5 jaar is. De meeste accu’s zijn verder onderhoudsvrij. Maak de accu schoon met een prop papier en gooi de prop daarna meteen weg. Er kan namelijk zuur aan zitten die uw kleding aantast.

Tip 3. Voorkom korte ritten
Voorkom ritten korter dan een half uur. Het starten van de motor vraagt veel van de capaciteit van uw accu. Het is daarom zeker bij lagere temperaturen van belang dat de accu voldoende bijgeladen is voor een volgende start. Hoe lager de buitentemperatuur hoe minder capaciteit de accu in zich heeft. Bij vorst kan de capaciteit met 35% afnemen. Om de auto zo goed mogelijk op te laden is het daarom van belang om na een koude start minimaal een half uur met de auto te rijden.

Tip 4. Schakel start-stop systeem uit
Een auto die is uitgerust met een start-stop systeem is onder normale omstandigheden prima in staat om de motor automatisch te starten nadat deze is stilgezet. Toch is het beter om bij koud weer het start-stop systeem uit te schakelen. Ook wanneer u een rit gaat maken die naar verwachting korter is dan een half uur, is het beter voor de accu om het start-stop systeem uit te schakelen.

Tip 5. Laad de accu op
Als de auto weinig wordt gebruikt is het verstandig om de accu op te laden met een druppellader. De accu zal hierdoor tot de maximale capaciteit geladen blijven en daardoor zal de auto goed starten.

Heeft u nog aanvullende vragen neem dan contact op met één van onze vestigingen. Wilt u uw accu laten testen of vervangen maak dan een afspraak in onze werkplaats.

Vestigingen Werkplaatsafspraak

 


Terug naar overzicht

Nieuws

Business Days

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen