Jeep distributieriem

Jeep distributieriem

De distributieriem in uw Jeep is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. De distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem beschadigd of breekt dan kan flinke schade in de motor ontstaan. Daarom wordt aangeraden om de Jeep distributieriem op tijd te vervangen. Loop geen risico op grote schade en maak direct een afspraak!

 

Jeep vestigingen Werkplaatsafspraak

 


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen de krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw Jeep te laten rijden.

Wanneer moet de Jeep distributieriem vervangen worden?

Doordat de distributieriem aan slijtage onderhevig is adviseert Jeep om de distributieriem periodiek te vervangen. Dit is om te voorkomen dat de distributieriem beschadigd of zelfs breekt, wat motorschade tot gevolg heeft. Daarom is het verstandig om de distributieriem preventief en volgens fabrieksvoorschriften te laten vervangen.

Het verschilt per model en motor wanneer een distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van uw Jeep voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker dan kunt u altijd contact opnemen met een Motorhuis vestiging.

Maak een afspraak

Geeft uw onderhoudsschema aan dat het tijd wordt om uw Jeep distributieriem te vervangen? Maak dan online een afspraak bij een vestiging in uw buurt. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen om te kijken hoeveel het voor uw Jeep kost om een distributieriem te vervangen.

Alle vestigingen Werkplaatsafspraak


Terug naar overzicht

Nieuws

Fiat Pro Voorraadweken

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen