Jeep remmen controle

Jeep remmen controle

Goed werkende remmen zijn onmisbaar op de weg. 

Werkplaatsafspraak Jeep vestigingen


Vaste controle momenten

De remmen van uw auto bestaan uit diverse slijtageonderdelen: remblokken, remschijven, remschoenen en remtrommels. Omdat deze onderdelen aan slijtage onderhevig zijn, moeten ze regelmatig gecontroleerd worden. Tijdens de onderhoudsbeurt, en bij de bandenwissel voeren we deze controle standaard en gratis voor u uit. Zo weet u zeker dat u na een bezoek aan onze werkplaats weer volledig kunt vertrouwen op de remmen van uw auto.

Slijtage van remmen

Uw rijstijl en het aantal kilometers dat u met de auto rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van de remmen. Ook het rijden van kleine afstanden versnellen slijtage aan de remmen. Verder is het goed om te weten dat de remmen van auto’s met een automaat sneller slijten dan die van een handgeschakelde auto. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om de conditie van uw remmen regelmatig te laten controleren. De meeste mankementen ontstaan aan de zogenaamde slijtdelen. Dit zijn de remblokken, remschijven, remschoenen en remtrommels. Omdat remvloeistof water aantrekt is het óók belangrijk om de vloeistof regelmatig te laten verversen, in ieder geval om de twee jaar. Hiermee voorkomt u schade aan de hydraulische onderdelen van het remsysteem. Hard of onvoorzichtig remmen heeft een nadelig effect op de slijtage van de remmen en van de banden van uw auto.

Tussentijdse controle

Door eerder genoemde omstandigheden kunnen remmen sneller sluiten dan het volgende vaste controle moment. Ook kan er tussentijds een onvoorzien defecte optreden aan de remmen van uw auto. Neem in geval van één of meer van onderstaande waarnemingen onmiddellijk contact op met uw vestiging!

  • Wanneer er een luid knarsend geluid hoorbaar is bij remmen
  • Het rempedaal sponsig aanvoelt of dieper ligt dan voorheen
  • Wanneer het stuur trilt bij het remmen
  • Bij lampjes of waarschuwingssignalen op het instrument

Werkplaatsafspraak Jeep vestigingen

Serdar legt uit op welke manier de remmen van uw auto globaal gecontroleerd kunnen worden.


Terug naar overzicht

Nieuws

Fiat Pro Voorraadweken

Lees verder

Onze acties

Fiat Panda Cross

  • Van: €21.242,00
  • Uw korting € 2.000,-
  • Voor: Voor €19.242,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen