Opel Distributieriem vervangen

De distributieriem in uw Opel is de drijvende kracht van de motor en is van essentieel belang voor het draaien van de motor. De distributieriem is aan slijtage onderhevig en moet daarom preventief en periodiek vervangen worden. Wanneer de distributieriem beschadigd of breekt dan kan flinke schade in de motor ontstaan.

Werkplaatsafspraak

Daarom wordt aangeraden om de Opel distributieriem op tijd te vervangen. Loop geen risico op hoge schade en maak direct een afspraak!


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een getande riem die voor de overbrenging tussen de krukas en nokkenas van de motor zorgt. Het is een essentieel onderdeel om uw Opel te laten rijden.

Wanneer moet de Opel distributieriem vervangen worden?

Doordat de distributieriem aan slijtage onderhevig is, adviseert Opel om de distributieriem periodiek te vervangen. Dit is om te voorkomen dat de distributieriem beschadigd of zelfs breekt, wat motorschade tot gevolg heeft. Daarom is het verstandig om de distributieriem preventief en volgens fabrieksvoorschriften te laten vervangen.

Het verschilt per model en motor wanneer een distributieriem vervangen moet worden. Raadpleeg het instructieboekje of het onderhoudsschema van uw Opel voor de leeftijd en/of kilometerstand waarbij de distributieriem vervangen moet worden. Twijfelt u of weet u het niet zeker, dan kunt u altijd contact opnemen met een Motorhuis vestiging.

Maak een afspraak

Geeft uw onderhoudsschema aan dat het tijd wordt om uw Opel distributieriem te vervangen? Maak dan online een afspraak bij een vestiging in uw buurt.maken”]


Terug naar overzicht

Nieuws

De Auto Nieuw Show!

Van 10 tot en met 27 december kunt u in onze showroom terecht voor de Auto Nieuw Show! Nog vóór Oud & Nieuw overstappen op een nieuwe auto? Profiteer nu van voordeel tot wel € 6.500 op een ruime selectie van onze nieuwe en demonstratie-auto’s.

Lees verder

Onze acties

Opel Karl min. € 1.750,- korting

  • Van: €13.726,00
  • Uw korting € 1.750,-
  • Voor: Voorraad model €11.976,00
Bekijk actie

Werkplaatsafspraak

Vestigingen